avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie pentru limita de varsta

Buna seara !
-sunt pensionar de limita de varsta din anul 2004;
-acum,in luna iulie 2011,printrun concurs de imprejurari,am intra in posesia Buletinului de calcul de la Casa de pensii, care a stat la baza stabilirii punctajului si implicit a pensiei subsemnatului;
-am constatat ,acum,diferente flagrante intre valorile salariilor trecute in Cartea de munca pe diferite perioade(foarte lungi) si Buletinul de calcul al Casei de Pensii;
-diferentele constatate sunt foarte semnificative,ele fiind mult negative fata de datele consemnate in Cartea de munca.
Intrebare:
-Care sunt masurile legale pentru a solicita recalcularea punctajului pensiei,conform datelor din Cartea de munca,contestand Buletinul Casei de pensii,avand in vedere ca au trecut niste ani de la emiterea Deciziei de pensionare ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:37, 13 August 2011
Imi pare rau, nu mai puteti sa faceti nimic. Nu puteti contesta buletinele de calcul, nu exista nicio prevedere legala in acest sens, iar termenul de contestare a deciziei de pensie a trecut de mult prea mult timp.

Tot ce puteti sa faceti este sa va inscrieti in audienta la directorul casei de pensii si sa solicitati clarificari in privinta neconcordantelor dintre veniturile care apar in buletinul de calcul si veniturile din carnetul de munca. Daca explicatiile primite vor fi nesatisfacatoare, adresati o sesizare Casei Nationale de Pensii Publice si solicitati verificarea dosarului dvs. de pensie. CNPP o sa verifice modul in care au fost stabilite drepturile dvs. de pensie si o sa va raspunda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de pensie LupuIon LupuIon N u sunt multumit de cuantunul pensiei stabilite pentru limita de varsta , am anexat toate actele necesare calculului pensiei la dosar si daca fac contestatie ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate-gresala la calcularea pensiei ancamargineanu ancamargineanu Am formulat o cerere sa mi se trimita formatul si continutul buletinului de calcul al punctajului mediu anual, rezultat in urma evaluarii in vederea ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei conform legii nr. 263/2010 bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe 1.In decizia de pensionare primita in data de 05.04.2011 conform Legii 263/2011 se specifica un numar de puncte calculat conform OUG 209/2008 .Este vreo ... (vezi toată discuția)