avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in concediu prenatal din somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in concediu prenatal din somaj?

Sunt insarcinata in 14 saptamani (3 luni +), data probabila a nasterii este 25.01.2012-06.02.2012, mai pot beneficia de ajutor de somaj pana la data de 01.10.2011, dar incepand cu data de 01.08.2011 am inceput sa iau concediu medical pentru a prelungi somajul. Intrebarea mea este: trebuie sa merg cu concediu medical pana la sfarsitul lunii decembrie urmand ca in luna ianuaria si februarie sa fiu in somaj (conform unor surse neoficiale) sau sa merg cu concediu medical pana la 7 luni si 10 zile ca poi sa intru in concediu prenatal? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:12, 1 August 2011
1. Cat sunteti in somaj puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si apoi CCC pana la 2 ani.
2. Puteti sa luati concediu medical pana cand veti putea intra in concediu de maternitate (pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal din somaj kmi_sandu kmi_sandu Buna ziua, Am o mare nelamurire!Sunt insarcinata si in somaj in acelasi timp;Data estimativa a nasterii copilului este 6 iunie, iar perioada de somaj se ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)