avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari fara presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari fara presedinte

Buna ziua,

Am rugaminte sa ma ajutati cu un sfat. Blocul in care locuiesc a ramas de la inceputul lunii iulie fara Presedinte. Acesta si-a dat demisia, fara a face o sedinta ci doar punand un afis la fiecare scara de bloc ( in locul unde se afiseaza intretinerea). Administratorul actual nu mai afiseaza intretinerea pentru ca nu mai exista presedinte, insa nici nu organizeaza o sedinta pentru alegerea unui nou presedinte. Intrebarile mele sunt urmatoarele:- este normal ca presedintele, ales nu angajat al asociatiei sa demisioneze? - cum trebuie sa procedam in acest caz pentru ca administratorul sa afiseze listele de intretinere? - cum putem avea o situatie financiara reala a blocului? Mentionez ca administratorul blocului este din afara blocului si momentan nu mai avem presedinte, iar facturile nu s-au mai platit de vreo 4-5 luni. In calitate de locatar/proprietar ma pot adresa unei intitutii abilitate si ce as putea face pentru a nu ajunge in situatia in care sa nu ni se mai furnizeze apa rece si sa nu ni se mai ridica gunoiul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.

O zi placuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters13909 , utilizator 19:37, 5 Septembrie 2011
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma mai ajutati cu un sfat. Am solutionat problema cu presedintele blocului. Acum, detin aceasta funtie si deocamdata fostul presedinte nu a binevoi sa se prezinte pentru a preda actele asociatiei. Mi-a trimis printr-un locatar al blocului stampila si cateva registre care le avea in posesie - registrul de procese verbale, cel pentru fondul de rulment si reparatii si cam atat. Am solicitat administratorului sa ne prezinte situatia blocului pentru ca incepand cu luna septembrie nu vom mai colabora, urmand sa gasim un alt administrator care sa stie legislatia in vigoare si care sa se conformeze cerintelor noastre. Atunci a fost ultima data cand mi-a raspuns la telefon. De atunci nu mai reusesc sa iau legatura cu aceasta persoana. Neavand actele asociatiei nu stiu daca a avut contract de munca, care sunt datele de contact, adresa de domiciliu , etc. Am rugamintea sa imi spuneti ce ar trebui sa fac, cui sa ma adresez?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Daca stiati starea de spirit din asociatie (presedinte administrator) de ce nu ati procedat cu diplomatie?
Intai trebuia sa obtineti de la actualul administrator situatia asociatiei, documente pe care eventual le-ar avea in posesie....si dupa ce va lamureati puteati sa-i spuneti ca renuntati la serviciile lui.

Solicitati vechiului presedinte sa va dea datele despre administrator.
Nu este vorba de diplomatie aici. Initial li s-a cerut sa prezinte actele noului presedinte si se pare ca nici presedintele si nici administratorul nu s-au prezentat pentru a face lumina in acest caz. Dupa o discutie in care administratorul a spus ca ea va incasa in continuare, acum ca exista un nou presedinte, insa nu are ce situatie a prezenta, am incercat sa ii explic ca asa se face , ca trebuie ca eu si cei din comitetul executiv trebuie sa avem informatii cu privire la situatia blocului, insa se pare ca vorbeam limbi straine si persoana din fata mea parca nu intelegea. Numai in acest moment i-am spus ca incepand cu 1 sept nu vom mai colabora si ca trebuie sa aduca actele asociatiei pentru a le verifica.
Eu as vrea sa stiu cum pot rezolva aceasta problema, in cazul in care se poate face ceva?
Nu se poate lua nici o masura? Cum pot fi trasi la raspundere acesti doi oameni care au manevrat banii asociatiei de locatari?
Faceti o plangere penala la politie.
eu cred ca este bine in felul urmator: lasati-l sa faca listele pentru luna urmatoare(care inca nu este incasata ) intre timp d-vstra mergeti la toti furnizori si luati situatia plati facturilor, depuneti noul comitet si modelul de semnaturi la banca ( deci eliminati dreptul lui de semnaatura in banca ), avand reg de rulm si rep calculati ce bani sunt in fonduri , gasiti un nou adm iar in functie de contractul de m-ca , cim sau cc, ii spuneti de maine sau...zile predai gestiunea noului adm care isi ia in primire functia indiferent daca primeste gestiunea sau nu. Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Raportul comitetului si convocarea la ag a asociatiei de proprietari Wal99 Wal99 Ne confruntam cu urmatorul caz: 1. Presedintele Asociatiei de Proprietari isi depune demisia cu 14 zile inainte de Adunarea Generala pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)
Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)