avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
nans, utilizator
#-o#-o Atat mai pot spune!#-o#-o
Inca 11 luni de detentie...si toate astea pentru ca un dosar sta de 2 ani la parchet!!
Si cine are vina pentru acesti 2 ani in care la dosar nu s-a facut nimic??#-o#-o
Dupa contopire daca pedeapsa in noul dosar ar fi mai mica de 4 ani, de executat ar ramane tot 4ani -2/3?
Da, cu precizarea ca se poate aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor.
Astfel, daca se aplica un spor de 1 an va avea de executat 5 ani.Se poate aplica si un spor de 6 luni sau 3 luni...sau deloc...
Raspunsul la problema dvs se afla in cuprinsul art. 61 din codul penal.Pedeapsa se considera executata daca in intervalul de timp scurs de la liberarea conditionata si pana la implinirea duratei pedepsei cel condamnat nu mai savarseste o alta infractiune.Daca in intervalul care se scurge de la data liberarii conditionate si pana la implinirea duratei pedepsei este savarsita o alta infractiune, atunci intervine rolul activ al judecatorului care, dupa caz , poate dispune sau nu revocarea liberarii conditionate.
Asadar, in cazul dumneavoastra , daca se lungeste procesul nu vad vreo problema.Poate se implineste durata pedepsei.
Si poate obtine avocatul dvs o pedeapsa mai mica sau cel putin egala cu cea pe care o executati....Nu cunosc incadrarea juridica a acestei din urma fapte, asa ca nu fabulez.
Fiind vorba de o fapta concurenta comisa anterior si nu ulterior liberarii art 61 CP nu are aplicare.
Mandatul de executare a pedepsei va fi emis pt o fapta anterioara liberarii conditionata.
Cateodata este dificil dreptul...si nu oricine il poate intelege...
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc dle "renta"!
Acelasi lucru ne-a fost spus si de catre avocatul care se ocupa de dosar, insa am vrut sa aflu mai multe pareri, pareri care din pacate nu prea seamana intre ele! X-(

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)