avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua. Pentru o masina vanduta de mai mult timp si pentru care am depus o declaratie notariala pe proprie raspunde ca nu se mai afla in folosinta mea,pentru a o scoate din evidenta, s-a adunat la taxe si impozite o suma de bani. Acum am fost instiintat s-au mai bine zis la locul de munca a sosit o hartie prin care se solicita sa mi se opreasca din salariu o anumita suma. In conditiile in care nici macar aceasta datorie catre taxe si impozite nu mi se datoreaza in mod real, va rog sa-mi spuneti cum pot contesta pentru a stopa aceasta poprire. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 10:51, 2 August 2011
atit timp figurati ca si proprietar la Directia de Inmatriculari si rolul fiscal este deschis pe numele dvs nu puteti stopa aceasta poprire iar impozitele sunt legal datorate. NU are importanta posesia sau folosinta ci dreptul de proprietate.

Iar dvs figurati ca si proprietar al masinii.
Va multumesc pentru raspuns dar as vrea sa intreb altceva: in conditiile in care eu nu am habar de aceasta masina de 5 ani, nu stiu daca mai este sau nu in circulatie, asta inseamna ca va trebui sa o platesc pe viata la taxe si impozite?
trebuie chemat in judecata cumparatorul, Directia ptr Inmatriculari si Directia de taxe si impozite si sa cereti obligarea cumparatorului inmatricularea masinii pe numele sau si radierea de pe rolul dvs. dar daca si acesta a vindut-o mai departe, povestea se complica :)
Un coleg al dvs. de aici mi-a spus ca in situatia in care nu am date despre cel caruia i-am vandut masina, o declaratie notariala rezolva situatia, lucru pe care l-am facut.
Impozitul se plateste pe bunurile avute doar in proprietate sau in cazul celor tinute si utilizate pe domeniul public? Daca masina ar fi pe domeniu privat se plateste impozit???sau daca e predata la o unitate de colectare fier vechi?
Cit timp sunteti proprietar nu veti scapa de impozit chiar daca masina este parcata pe Luna.

Alte discuții în legătură

Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Radiere autoturism stef0957 stef0957 am vandut in anul 2003 un autoturism renault 18,unei persoane din Bucuresti si i-am dat acestuia numai talonul masinii, cartea de identitate a autovehiculului ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)