avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua. Pentru o masina vanduta de mai mult timp si pentru care am depus o declaratie notariala pe proprie raspunde ca nu se mai afla in folosinta mea,pentru a o scoate din evidenta, s-a adunat la taxe si impozite o suma de bani. Acum am fost instiintat s-au mai bine zis la locul de munca a sosit o hartie prin care se solicita sa mi se opreasca din salariu o anumita suma. In conditiile in care nici macar aceasta datorie catre taxe si impozite nu mi se datoreaza in mod real, va rog sa-mi spuneti cum pot contesta pentru a stopa aceasta poprire. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 10:51, 2 August 2011
Se poate sa-mi raspunda cineva care cunoaste legea mai bine decat mine si decat colegul care se aventureaza in a raspunde doar de dragul de a umple forumul?
Daca nu cunoasteti, va fac eu cunoscut faptul ca impozit se plateste doar pe auto tinute pe domeniul public.
Rog totusi pe cineva sa-mi raspunda la intrebarea initiala. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
DAN 27, utilizator
Stimate "cunoscator de legi", si eu am masina si o tin la mine in curte si tot platesc impozit deoarece se impoziteaza proprietatea si nu locul unde o detii. Dupa ce citesti codul fiscal, capitolul taxe local, poti veni sa ma iei peste picior.

Cu respect.
L-am citit si l-am si inteles.
Cu acelasi respect.
Porivit art.261 din legea nr.571/2003 privind Codul fiscal,"orice persoana care are in proprietate un mijloc de transport care trebuie inmatriculat in Romania datoreaza
un impozit anual pentru mijlocul de transport..."
Prin urmare,atata vreme cat in acte figurati ca proprietar al respectivului mijloc de
transport sunteti obligat la plata impozitului aferent si ca atare poprirea infiintata asupra veniturilor de natura salariala este intemeiata.
Solutia,pentru viitor,este sa efectuati demersurile legale in vederea radierii respectivului autovehicol din proprietatea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Radiere autoturism stef0957 stef0957 am vandut in anul 2003 un autoturism renault 18,unei persoane din Bucuresti si i-am dat acestuia numai talonul masinii, cartea de identitate a autovehiculului ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)