avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare CIM in perioada CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare CIM in perioada CM

Timp de trei ani am fost angajatul uneia din bancile noastre cu renume.Fara a intra prea mult in detalii am sa rezum totul la faptul ca in aceasta perioada am facut trei atacuri de panica succesive fara nici un suport din partea celor indreptatiti sa o faca,in afara colegilor care au chemat ambulanta pentru a mi se acorda primul ajutor.Si...tot inainte...pana cand.. colega de pe aceeasi fct cu mine a intrat in concediu prenatal si a trebuit sa-mi suplinesc munca ,cu inca o norma,pana intr-o zi cand...nu m-am mai putut ridica din pat .Ce a urmat-medicamente,medicaluri,internari in spitale, ca intr-un final m-am intors la munca.Dupa inevitabilele controale facute de spec institutiei mi s-a recomandat reducerea cu 1/4 a timpului de lucru (CM-cod indemnizatie 10) pentru o perioda de trei luni.Dupa o luna si jumatate am primit decizia cnf careia mi-a incetat contractul de munca cu data de 15.04.2011.cnf art 61(c) din codul muncii.Pentru a-mi proteja propria persoana din pct de vedere al sanatatii nu am luat atunci nici o masura,nu am semnat decizia si nu s-a luat legatura cu mine in nici un sens avand in vedere ca am datorii catre trebuiau demult achitate.Care este sfatul pe care pe care mi-l dati,in primul rand daca este tarziu ptr a -i actiona in judecata ,cu ce ar trebui sa incep? Scuze ptru povestire,dar altfel nu intelegeati reala problema Atept raspunsuri imbucurartoare ,macar voi...multumesc
Cel mai recent răspuns: petremaria , utilizator 19:30, 1 August 2011
ok,multumesc mult,insa,faptul exista in curs un act in speta CM nu atrage dupa sine si nulitatea deciziei?
Luati urgent legatura cu un avocat, sa studieze speta si sa incerce sa faca contestatia respectiva.
Concedierea dispusa pe durata cat salariatul se afla in concediu medical este lovita de nulitate, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
multumesc mult,daca mai sunt si alte opinii ale colegilor dvs sunt bine venite oricand,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere termen repunere nulitatea absoluta vnica22 vnica22 Datorita unei decizii de concediere pe motiv de restructurare m-am ales cu un proces pe rol. Eu sunt persoana vizata. Din neglijenta unui \"prieten\" avocat ... (vezi toată discuția)
Repunere in termenul de prescriptie Matrixw Matrixw Buna ziua. Anul trecut in decursul a trei luni am fost sanctionat disciplinar de 3 ori. Nu am contestat aceste decizii deoarece in urma abuzurilor venite din ... (vezi toată discuția)
Nu am primit hotararea dutzu dutzu salut am si eu o problema sunt in litigiu cu fostul angajator pt concediere, am pierdut procesul, sentinta s-a dat pe 17.10.2008. azi am aflat(avocata mea ... (vezi toată discuția)