avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie interna pentru cetateni romani cu resedinta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie interna pentru cetateni romani cu resedinta in strainatate

Buna ziua,

Revin cu o intrebare referitoare la noile modificari din legea adoptiilor. Va permite aceasta adoptia de copii din Romania de catre cetateni romani stabiliti in stranatate sau nu?
Legea mentioneaza posibilitatea adoptiei de catre rude pana la gradul III. Dar intr-un interviu recent dl Bogdan Panait mentioneaza de asemeni si posibilitatea adoptiei de catre cetateni straini care au domiciliat in Romania cel putin 5 ani. Deci un strain care a stat 5 ani in Ro poate adopta in RO (un copil care a fost declarat adoptatbil, dar nu a fost adoptat 2 ani) dar un cetatea roman, nu?
Va rog, o opinie avizata ar ajuta,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 05:03, 2 August 2011
inda019 a scris:

Va permite aceasta adoptia de copii din Romania de catre cetateni romani stabiliti in stranatate sau nu?


1. Nu exista adoptie interna aplicabila romanului domiciliat in strainatate. Conceptul de adoptie interna se aplica romanului domiciliat in Romania de cel putin 12 luni.
2. Raspunsul la intrebarea dvs. este DA cu precizarea ca va fi vorba de conceptul de adoptie internationala a minorilor romani accesibila romanilor stabiliti in strainatate si totul e deocamdata in faza de proiect de modificare a legii adoptiilor; proiectul respectiv a fost deja adoptat de Senat si e pe undeva pe drum spre Camera deputatilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie pasaport ilegal proces_ro proces_ro Unde se poate reclama eliberarea ilegala a unui pasaport romanesc pentru un cetatean strain? Persoana s-a nascut in Ro in 1956, a parasit ro in urma cu 35 ... (vezi toată discuția)
Românii din diaspora pot candida pentru parlamentul româniei? Toiag Toiag Românii din Diaspora pot candida pentru Parlamentul României, în cadrul unor filiale înfiinţate în străinătate, filiale ale unui partid din ... (vezi toată discuția)
Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)