avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari

Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e stricata si nu o mai inscrie in circulatie (la Serviciul Inmatriculari al judetului?
Multumesc frumos.
Sa intelegem ca dv ati achizitionat un vehicul radiat din circulatie ?
Institutia radierii din evidenta la SPR evidenta auto,este un act ireversibil
Daca un vehicul este radiat din circulatie la SPR vehiculul respectiv nu mai poate fi repus in circulatie
nu. o persoana a cumparat un autoturism pe care l-a inscris in primarie si acum vine si-mi spune ca autoturismul e stricat si nu mai doreste sa-l inscrie la Serviciul Inmatriculari auto

Editat de admin: Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează-
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Contribuabilul datoreaza impozit aferent bun mobil de la data achizitiei pana la scoaterea acestuia din evidente
Sunt evidente distincte autoritatea fiscala si SPR evidenta auto,
Daca proprietarul vehiculului intelege sa nu finalizeze procedura de inmatriculare auto,acesta nu constituie temei legal de a fi exceptat de la obligatia achitarii impozitului anual aferent vehicul
Daca proprietarul doreste radierea din evidenta fiscala a vehiculului are calitatea sa incheie acte prin care fie dovedeste predarea auto la centru specializat,face cerere pe proprie raspundere sau depune documente speciale prin care sa beneficieze de exonerarea platii impozitului anual auto
@ marioaramuntean, daca cumparatorul nu doreste transcrierea dreptului de proprietate pe numele lui in evidentele politiei (adica, pe scurt, inmatricularea autovehiculului), este treaba lui. Dvs puteti sa faceti o adresa de informare (petitie) catre Serviciul inmatriculari, o depuneti cu numar de inregistrare, prin care specificati ca autovehiculul s-a vandut si ca persoana nu-si indeplineste obligatiile de a-l inmatricula in termenul de 30 de zile. Atasati copie dupa contractul de vanzare, dupa provesul verbal de radiere din evidentele dvs fiscale si dupa certificatul fiscal scos in vederea vanzarii (daca-l mai aveti). Pastrati copia informarii si numarul de inregistrare. Veti primi un raspuns la adresa dvs indicata in informare. Asta-i tot!
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism radiat la cerere IulianMorari IulianMorari Buna ziua! Sunt interesat sa cumpar un autoturism de la o d-na al carui sot a decedat ( sotul este proprietarul in ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)