avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful meu ma forteaza sa plec din firma prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful meu ma forteaza sa plec din firma prin atribuirea unui volum imens de lucru

Buna ziua,

Problemele au intervenit dupa numai 2 luni de la angajarea mea intr-o firma nationala de distributie produse alimentare. Volumul de munca este imens si daca tinem cont si de faptul ca sunt inca incepator in acest domeniu (lucrez in contabilitate), viteza de lucru la introducerea datelor in calculator nu este foarte mare. Pentru a face fata situatiei si pentru a ma achita de sarcinile de lucru, raman in fiecare zi la serviciu pana pe la ora 21. Uneori vin si sambata pentru a incheia introducerea datelor din saptamana incheiata. I-am adus la cunostinta sefului meu ca volumul de lucru este exagerat, fapt confirmat si de unii dintre colegii de birou (dar care au insa alte atributii de serviciu). Initial mi-a promis ca va redistribui o parte dintre sarcinile mele de lucru si catre alti colegi, dar intre timp s-a razgandit si mi-a transmis sa vin la lucru inclusiv sambata si duminica, pentru a incheia introducerea datelor.
Tind sa cred ca este o modalitate "eleganta" prin care ma forteaza sa-mi dau demisia, dat fiind faptul ca nici orele suplimentare pe care le-am prestat pana acum nu mi-au fost platite si nici nu s-a pus problema platii orelor care vor urma. Pe de alta parte, nu exista o evidenta a orelor de munca prestate de salariati, in sensul ca nimeni nu semneaza o condica de prezenta si nici nu dispunem de card de acces care sa inregistreze orele de venire/plecare. Cu toate acestea, in contractul individual de munca pe care l-am semnat la angajare, se prevede ca orele suplimentare efectuate de angajat vor fi platite.
Precizez ca, perioada de proba stipulata in CIM de 30 zile, a expirat si nu m-i s-a intocmit o caracterizare nefavorabila, in sensul ca nu as fi apt profesional pentru postul pe care il ocup.
Nu stiu cum sa procedez . Nu as pleca insa din firma.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?????????
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:16, 15 August 2008
Exista o vorba...dragoste cu forta nu se poate.
La angajare in fisa postului ce sarcini v-au fost trasate?
Faceti un referat prin care explicati ca volumul de munca este ridicat dar cu asta n u stiu cata intelegere veti gasi.
Cereti sa va fie platite orele suplimentare. Atata timp cat nu va este platita munca suplimentare nu va obliga nimeni sa o prestati. Intr-un eventual litigiu in instanta nu va da castig de cauza angajatorul daca acesta va concediaza pe motiv ca nu v-ati indeplinit sarcinile.
Nu ai precizat de cat timp lucrezi acolo.Multi patroni au inceput sa mearga pe premisa:"Dau mult de munca la inceput sa vad cat rezista". Poate fi si cazul tau si mai tarziu sa numai fie asa.In primul rand cere o fisa a postului pe care presupun ca nu ai inca, iar abia dupa cred ca poti vorbi de ore suplimentare sau marirea salariului.
Daca vei vorbi acum si vrea sa te tina in firma va negocia cu tine dar iti va mai da si altceva de treaba pentru a recupera marirea salariului
sunt "n" metode de evaluare a competentelor angajatului si inrobirea sau injosirea cu siguranta nu este una din ele.
1. Daca in perioada de proba inscrisa in CIM nu a renuntat la dvs. inseamna ca nu va poate desface CIM pe motiv de necorespundere profesionala sau alta "necorespundere". De aceea poate este angajatorul asa de agitat.
2. Nu stiu ce ar fi putut interveni asa de repede de la incheierea CIM de nu va mai place angajatorul! Incercati sa dialogati civilizat cu el si poate se rezolva. Daca nu, ati face bine sa cautati alt loc de munca.
Va doresc succes!
Desfacerea contractului individual de munca trebuie sa fie bine intemeiata, dar cum nu este cazul dvs (nu au motive clare, grave de care sa se agate) incearca sa va determine sa plecati singur.
Poate ca au alt om pe care vor sa il aduca sau poate ca nu ii plac ochii dvs.
Poate ar fi mai bine sa purtati o discutie cu superiorii sa vedeti exact care este situatia.
Dpa cum se spunea mai sus
dragoste cu forta nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim unei persoane care refuza marirea programului de lucru resurseumanepfa2011 resurseumanepfa2011 Buna ziua, La o asocietie de proprietari avem angajata o persoana pe functia de casier - contabil cu norma de 4 ore, pensionara cu gradul 3 de ... (vezi toată discuția)
Norma de munca florin_567 florin_567 Are dreptul angajatorul sa distribuie alte sarcini angajatului , sarcini ce nu sunt inscrise in fisa postului (ex.: alt post vacant)? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Sâmbătă lucrata PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Dacă o angajata, (coafeza) lucrează și sâmbăta, in funcție de volumul de munca (se întâmpla sa lucreze o sâmbătă pe luna, cam 6 ore) și ... (vezi toată discuția)