avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aviz medical apt 2 saptamani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aviz medical apt 2 saptamani

cum pot sa inchei cim dupa aceste 2 saptamani cu art.56 j) sau cu art.61 c)?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:31, 2 August 2011
scuze, art.56 g). Mi-a alunecat "tasta".
Daca doriti sa fiti mai explcit,este in premiera cand aud de un asemenea caz:, apt pt. 2 saptamani?De regula,sunt 3 situatii:apt,inapt,apt conditionat(se propun anumite masuri).In momentul angajarii la examenul medical s-a stabilit asa ceva?
Da, acesta a fost avizul medicului. in cazul in care urmeaza un tratament si va fi evaluat in 2 saptamani poate fi apt, daca nu, eu va trebui sa-i inchid contractul.
In concluzie ,ce apare mai exact scris pe fisa de aptitudini medicale facuta la angajare,"inapt temporar",sau "apt conditionat"?
Avizul medical „inapt temporar” reprezinta inaptitudinea temporara in munca , incapacitatea medicala a lucratorului de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical privind aptitudinea in munca ,pana la reevaluarea sanatatii de catre medicul de medicina muncii.
Asta ar fi echivalat cu faptul ca dvs. i-ati putut face contract de munca,,dar la momentul angajarii starea lui de sanatate nu i-ar fi permis sa presteze 2 saptamani,timp in care ar fi urmat tratament sau alte prescriptii medicale.
Daca dupa aceste 2 saptamani s-a prezentat la reevaluarea starii de sanatate si medicul de medicina muncii l-a incadrat la" inapt",atunci da contractul poate inceta cu art.56 (g).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"inapt temporar" Danaioana Danaioana Un angajat din cadrul unei institutii publice prezinta angajatorului fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii din care rezulta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Conditionare din punct de vedere medical VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce ... (vezi toată discuția)