avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... despre mediatori
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

despre mediatori

credeti ca un mediator poate reusi sa ajute 2 parti aflate in proces sa se inteleaga in conditiile in care ele se urasc???
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:50, 7 August 2011
Depinde ce sta la baza conflictului. De ce se urasc? Daca se urasc din motive materiale da, atunci un mediator le poate impaca. Mai multe detalii va rog.
Mediatorul nu impaca partile; ci le poate facilita comunicarea, prin tehnici specifice, astfel incat partile singure sa ajunga sa desprinda conflictul pe care il au de persoana "oponentului" si sa isi gaseasca impreuna o solutie a acestuia. "Ura" este un factor de care trebuie tinut cont fara indoiala in procedura medierii, dar partile nu trebuie sa ajunga sa se iubeasca in/dupa mediere; doar sa isi rezolve problema. Toate cele bune!

Rolul mediatorului nu este acela de a determina doua persoane care se urasc sa ajunga se se iubeasca. Rolul mediatorului este de a facilita comunicarea dintre cei doi astfel incat sa gaseasca impreuna o solutie reciproc avantajoasa la litigiul in cauza. Mediatorul poate facilita aceasta comunicare chiar si atunci cand partile nu isi vorbesc, prin intermediul sesiunilor separate mediatorul transmite mesajul de la o parte la cealalta, astfel incat se poate ajunge in final la un acord.
Medierea nu garanteaza rezolvarea litigiului insa se vorbeste ca 80% din cauzele supuse medierii s-au icheiat cu un acord.
In cazul in care se ajunge la acord exista multe avantaje in comparatie cu solutionarea in instanta a litigiului.
chiar credeti ca exista vreo tehnica prin care o persoana hrapareata poate fi convinsa, sau mai bine zis dispusa la o intelegere???
Medierea nu este un panaceu universal. Sunt in schimb cazuri care se solutioneaza cu mult mai bine prin mediere decat prin instanta. Sunt si cazuri cand persoana "hrapareata" ajunge la o intelegere, depinde mult de nevoile partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)
Formator daniel vieru.cinci motive pentru care medierea trebuie sã devinã obligatorie în românia Nicolae Dediu Nicolae Dediu Numărul redus de cazuri (un argument statistic) administrat de către mediatori. Chiar în conditiile unei profesii liberale si a publicului neavizat, ... (vezi toată discuția)
Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)