avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bun personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bun personal

Buna ziua!Am si eu urmatoarea problema ... Detin un tractor cu utilaje si acte legale pe tot cea ce detin, in urma cu ceva timp unchiul meu ma rugat sa il imprumut sa munceasca si la el si la mine cu el deoarece nu avea cine muncii cu el,am acceptat oferta de a munci cu el si la mine si la el eu facand toate reparatiile detin facturi pe piesele cumparate pe absolut tot .... acum am rugat unchiul sa imi inapoieze tractorul si utilajele care inca se afla la el si a refuzat sa il inapoieze ca este tractorul lui ca el a bagat bani in el si scuze actele de proprietate sunt la mine +facturile de reparatii pe numele meu tot .....am fost la politie si politia a zis ca sa mergem la instanta ca akolo se rezolva.......Va rog ajutati-ma cu un sfat sa imi recuperez tractorul si utilajele in scurt timp am nevoie de ele doresc sa le vand si acest Unchi imi impiedica tot ......Care ar fii pasii de urmat ...
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:00, 2 August 2011
Plangere la parchet pentru abuz de incredere.

Ati incheiat vreun act atunci cand i-ati imprumutat tractorul?

ART. 213*)
Abuzul de încredere Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de
acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la
3 luni la 4 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în
întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea
prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune deposedarea prin violenta a unui bun mobil mary6 mary6 buna dimineata. am vazut ca toate iscutiile pe tema actiunilor posesorii ,se refera doar la bunurile imobile.as dori sa stiu daca aceleasi practici se aplica ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? rocafella rocafella Buna ziua, Am o problema cu o persoana careia i-am dat o suma de bani (destul de mare) pentru a achizitiona niste produse. Persoana respectiva nu mai ... (vezi toată discuția)