Buna ziua,
Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora).
Insa,tatal,era decedat din 1983.
Nu stiu cum a ajuns sa figureze in acest TP.,dar terenurile fusese ale acestuia.
Acum,sunt decedati si 2 dintre cei 3 copii care figureaza pe TP.
Dupa 1983,s-a dezbatut succesiunea dupa parinti (tatal ce figureaza in acest TP si sotia) si s-a emis un certificat de mostenitor pentru cei 3 copii (care figureaza in TP).Pe certificatul de mostenitor,NU apar terenurile din acest TP.
Nu s-a facut iesirea din indiviziune asupra terenurilor inscrise in acest TP.
Momentan,asa cum am mentionat,dintre toti cei 4 care sunt inscrisi pe acest TP (tatal cu cei 3 copii),mai este in viata un singur copil (care are la randul sau 5 copii).
Un alt frate (trecut in TP) este decedat din 2007 (dar are 2 copii).
Sora (trecuta in TP) a decedat si ea recent (dar nu are urmasi de niciun fel).
In aceasta situatie,cum se poate fructifica terenurile din acest TP ?
Cum trebuie procedat ? Concret,va rog.
Va multumesc.
Nu este asa! Atat tatal,cat si copiii,sunt trecuti la rubrica: Cetateanul.....
Deci,TP,nu este valabil ?! La introducerea actiunii,ce motivare in drept trebuie invocata ?
Nu cumva trebuie actiune in Contencios Administrativ ?
Ce taxe trebuiesc platite la actiune ?
Va multumesc.
In cazul acesta este o eroare, copiii trebuie sa ramana la rubrica "cetateanul", iar tatal trebuie trecut la "cele vesnice", pe randul "mostenitor al defunctului...". Pentru corectare trebuie ca fratele in viata sa se adreseze comisiei locale de fond funciar (repet, data din intreaga suprafata de teren inscrisa in TP nu s-a instrainat nimic, corectarea se poate face si pe cale administrativa). Corectarea prin instanta este scutita de taxa de timbru (TP-urile nu se supun procedurii contenciosului administrativ)
Ce legislatie prevede ca se poate face corectarea pe administrativ si unde gasesc mentionat faptul ca nu trebuie sa fie instrainat nimic din terenul in cauza ?
Vreau sa motivez cererea catre primarie - Comisia Locala de Fond Funciar.
Va multumesc.
Kyandra
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Modificarea TP se face in baza art. 51-58 din legea 18/1991. In judetul in care imi desfasor activitatea, prefectura (comisia judeteana de fond funciar) corecteaza administrativ doar TP-urile care cuprind suprafete de teren care nu au intrat in circuitul civil (exista un regulament de organizare si functionare a comisiei judetene care prevede asa ceva si care a fost transmis cu circulara la toate primariile); oricum, modificarile pe care le poate face comisia judeteana, chiar daca terenul nu a intrat inca in circuitul civil, se refera doar la fata titlului de proprietate (nume si prenume titulari, localitatea unde se gaseste terenul, etc)., nu si la amplasament/vecini, inscrisuri aflate pe verso - aici intervine doar instanta.