avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu titlul de proprietate...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu titlul de proprietate...

Buna seara,
În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal de punere in posesie,tot asa s-a mentionat.
Cum se pot trece aceste parcele in intravilan ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
gigelas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 06:18, 28 August 2011
pare a fi o eroare materiala. cadastru are terenul?
Nu are cadastru.
Acum se doreste sa se faca partajul succesoral.
Dupa cate am inteles,respectivele terenuri au fost mentionate ca fiind in extravilan,iar cineva ar avea rol pentru ele - ca fiind in intravilan.
Oricum,este vorba de ceva premeditat. Cum s-ar putea verifica existenta rolului ptr. terenurile respective ?
Un mostenitor de drept,ar avea dreptul sa solicite Primariei astfel de informatii ?
Exista documente de provenienta a terenurilor,din care rezulta clar ca sunt in intravilan.Acte oficiale din 1933 si 1945. Originale.
Va multumesc.
daca are certificat de calitate eliberat de catre notar atunci poate solicita informatii daca figura ca extravilan sau intravilan. ma tem ca tot in instanta se poate remedia aceasta situatie.
Are certificat de mostenitor,din 1983,insa in cuprinsul acestui certificat nu figureaza respectivele terenuri.Aceste terenuri au fost reconstituite in baza legii 18/1991,si s-a emis TP pentru ele.
Dar,s-a emis asa cum am mentionat,ca fiind in extravilan. Practic,in realitate,sunt in continuarea curtii,in vatra satului.
La punerea in posesie,nu a fost nimeni "pe teren" ci totul s-a facut la primarie,fara a se deplasa reprezentantii la fata locului.
Cum ar trebui procedat in aceasta situatie ?
Va multumesc,D-na Athena.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
gigelas, utilizator
Orice primarie detine niste harti numite planuri parcelare, atat pentru intravilan cat si pentru extravilan. Trebuie vazut unde anume se gaseste tarlaua si parcela mentionate pe TP in aceste planuri parcelare si nu uitati ca din 1900 toamna si pana in prezent intravilanul localitatilor a suferit multe modificari. Este posibil ca intravilanul actual sa se termine odata cu gardul curtii, gradinile situate in continuare fiind deja in extravilan. Verificati PUG-ul localitatii si planurile parcelare pentru a afla situatia exacta a tarlalei si parcelei respective, ca si amplasamentul acesteia (sa nu aveti surprize, stiind ca terenul ar trebui sa fie intr-un loc dar, in fapt, el sa fie amplasat altundeva - am mai vazut si minuni din astea). De asemenea, conteaza foarte mult categoria de folosinta a terenului in momentul preluarii lui de CAP (extravilan sau intravilan) - aceasta fiind respectata, de obicei, la emiterea TP.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Doua terenuri pe un singur tp gigelas gigelas Buna ziua, Detin 2500 mp.teren intravilan,format din doua loturi,care sunt despartite de un drum public.Practic,1000 mp.la strada,in spatele acestui teren ... (vezi toată discuția)
Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)