avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi pot pierde fetita?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi pot pierde fetita?

Buna,
In primul rand pot spune ca sunt foarte certata cu sotul meu si am o fetita in varsta de 3 ani, pe care o cresc aproape singura, datorita faptului ca tatal este mai tot timpul plecat, fiind sofer de camion.
Acum de la 1 august, acesta a intrat in concediu, fara ca eu sa stiu, si imi facusem planul de a pleca in concediu la mare pentru cateva zile cu fetita mea.

Tatal nu se prea implica in viata fetei... este foarte strict cu ea. Copilul se simte bine cu mine...

Doresc sa stiu, daca-mi pot lua fetita si sa plec pentru cateva zile la mare fara ca tatal sa nu stie nimic... doar sa ne vada plecati.
Deoarece in cazul unui posibil divort, vreau sa fiu sigura ca nu poate fi acesta un motiv pentru a mi-o lua pe fata.
Doresc sa stiu deoarece ea este totul pentru mine, si nu vreau nici sa ma gandesc sa mi-o ia.

Multumesc, si astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 2 August 2011
Da, doamna, puteti pleca. Drepturile parintesti pot fi exercitate si numai de un parinte, nu neaparat si intotdeauna de amandoi. Nu este un motiv de pierdere a custodiei in caz de divort. Insa, chiar daca dvs. spuneti ca nu tine la fetita, este totusi tata, si are aceleasi drepturi ca si dvs., iar omeneste cred ca s-ar impune ca macar de pe drum sa-l informati telefonic unde ati plecat si pentru ce perioada de timp, sa nu creada ca ati patit ceva ori copilul a fost rapit. Si, in orice caz, informati-va si alte rude cu privire la calatorie.
Mergeti linistita cu copilul. V-ar trebui acordul sotului in situatia in care ati parasi tara cu minora.
edina, si bioenergeta, va multumesc mult pentru raspuns.
Evident, vor fi persoane ce vor afla unde mergem, iar sotul va afla doar in caz ca ma va suna, desi nu cred ca o va face, cu siguranta va crede ca-s plecata la mama.

Deci sa inteleg ca atata timp cat nu parasesc tara, totul este in regula.
Atentie,totusi.Puteti pleca ,dar incercati sa informati sotul cu privire la aceasta,si sa puteti fi in masura sa dovediti ca l-ati informat,aceasta pentru a putea evita ulterioare neplaceri legate de aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
andymaurul, utilizator
AdelinaNitu a scris:

edina, si bioenergeta, va multumesc mult pentru raspuns.
Evident, vor fi persoane ce vor afla unde mergem, iar sotul va afla doar in caz ca ma va suna, desi nu cred ca o va face, cu siguranta va crede ca-s plecata la mama.

Deci sa inteleg ca atata timp cat nu parasesc tara, totul este in regula.


Nu o sa pierdeti minora daca mergeti la mare cu ea.
Vedeti insa ca o sa vada ca v-ati bronzat...
Poate ar trebui sa il anuntati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)