avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate considera caz de abandon?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate considera caz de abandon?

Buna ziua!

Din luna martie sunt in proces de divort din culpa exclusiva a sotului care are o legatura extraconjugala si urmatorul termen il am in septembrie, cand se vor audia martorii.
Nu mai rezist sa locuiesc sub acelasi acoperis cu sotul meu care desi are o amanta si pleaca la ea in fiecare joi sau vineri, nu vrea sa paraseasca locuinta comuna pana nu se termina si partajul, pe motivul ca nu are unde sa locuiasca.
Avem o casa cumparata cu credit ipotecar la care numai eu am achitat ratele de cand am luat creditul si o masina cumparata in leasing, pe numele meu. Eu nu am carnet si am convenit ca sotul meu sa ia masina si sa o folosesca si chiar i-am propus sa facem o novatie, dar a spus ca se mai gandeste, ca nu imi da raspunsul pe loc.
Pana in aprilie inclusiv am achitat si jumatate din rata de leasing plus asigurarea CASCO si RCA,
Sotul meu a achitat doar trei rate complete de leasing (mai, iunie si iulie) pacalindu-ma ca o sa ia el masina iar in august m-a mintit ca a achitat urmatoarele rate la CASCO si RCA si rata de leasing dar apoi am descoperit ca doar rata a platit-o partial iar asigurarile erau neachitate si expirate. Dupa ce am descoperit ce a facut mi-a lasat masina si cheile si a plecat iar la amanta.
De asemenea din martie nu a achitat decat de doua ori jumatate din factura la energie si jumatate din cea de lumina, iar eu intretin un copil minor de 4 ani, platesc toate ratele la casa si la masina, platesc toate cheltuielile casei, fac toata munca in gospodarie, deoarece de cand am introdus divortul nu ma mai ajuta cu absolut nimic.
Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac ca sa il determi sa plece, pot sa consider aceasta situatie caz de abandon si sa fac plangere pana la termenul din septembrie ca sa il evacuez?
Motivez prin cele expuse mai sus si prin faptul ca domnul acesta sta ca un parazit intr-o casa in care nu mai are nici un aport, ca sa nu mai spun ca nu imi da nici un ban nici pentru copil, iar pe deasupra a inceput de cateva zile sa ma denigreze si sa imi strice imaginea in fata prietenilor, a parintilor mei, abuzeaza emotional si de fetita noastra ,spunandu-i minciuni ca eu am un amant la Departamentul IT si ca il aduc in casa si tot felul de cuvinte urate si calomniatoare.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ELENA Enache , Consilier juridic 10:23, 26 August 2008
Pina la solutionarea procesului de partaj si atribuirea in lotul dv. a apartamentului nu putei solicita direct evacuarea sotului, insa pueti sa il siliti indirect la acerst pas, de exemplu sa-lm actionati in judecata pentru pensie minor, sa solicitati instituireaq unui sechestru asupra autoturismului etc., actiuni menite sa il determine sa paraseasca de buna voie apartamentul.
Puteti solicita evacuarea acestuia din apartament prin intermediul unei ordonante presedentiale care se judeca de urgenta,dar numai in situatia in care puteti dovedi faptul ca nu mai puteti locui impreuna cu acesta in apartament ,asa cum ati spus si dvs acesta abuzeaza emotional de fetita dvs,foloseste cuvinte urate si calomniatoare.Important este sa puteti dovedi urgenta cererii si de asemenea pericolul pe care -l reprezinta pentru fetita si pt.dumneavoastra.(scandal, daca e violent,stari de ebrietate,etc.)
Va trebuie motive temeinice dovedite.
Altfel, instanta o sa va respinga actiunea.Incercati sa consultati un avocat care sa poata face o analiza aprofundata a situatiei si care sa poata analiza probele pe care le aveti la dispozitie.
De pornit aveti de unde sa porniti, insa problema este ca nu se stie cum terminati procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca trebuie sa-l dati in judecata pentru plata pensiei de intretinere pentru minor . Cuantumul pensiei va fi de 1/4 din venitul net , daca lucreaza , si tot 1/4 din salariul minim pe economie daca nu are nici un venit . Nu este un caz de abandon conf. art. 305 Cpen. Copilul l-a lasat cu dvs si pana nu este obligat printr-o hotarare judecatoreasca la plata pensiei de intretinere ,faptul ca nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului nu poate fi considerat abandon de familie . Consider ca evacuarea prin ordonanta presedentiala este mai greu de dovedit . Asteptati recursul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate da afara cu copiii? fr_esp fr_esp Eu cu sotul meu am locuit impreuna intr-o casa proprietate a mamei lui, unde avem si domiciliul stabil(in buletin), In tot acest timp am adus imbunatatiri ... (vezi toată discuția)
Partajul unui imobil achizitionat 30% din credit ipotecar andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: Am introdus actiunea de divort si dupa pronuntarea hotararii judecatoresti astept ... (vezi toată discuția)
Violenta, divort, partaj regalino regalino Buna seara, Sunt casatorita de 17 ani, am 2 copii minori,(16 ani si 14 ani), si datorita unui comportament urat din partea sotului meu am depus actele de ... (vezi toată discuția)