Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
carmen0602 a scris:
marileta a scris:
carmen0602 a scris:
Daca se inlocuieste creditorul si apoi se face plata de catre debitor noului creditor poate fi :
a. cesiune de creanta
b. novatie
c. subrogatie
a,b
da, asa stiu si eu.,,,ca doar la subrogatie trebuie ca aceasta sa aiba loc in acelasi timp cu plata, la restu' nu:)
Desi daca ma uit la subrogatia consimtita de debitor, ar putea fi c, mai ales ca din grila nu rezuta ce fal de subrogatie este!#-o
Daca se inlocuieste creditorul si apoi se face plata de catre debitor noului creditor poate fi :
a. cesiune de creanta
b. novatie
c. subrogatie
carmen0602 a scris:
a. cesiune de creanta
b. novatie
c. subrogatie
Nu te supara dar de unde rezulta ca plata ( cea facuta de cel care se subroga ) este facuta sau nu odata cu subrogatia ? Ne spune ca plata facuta de debitor este dupa inlocuirea creditorului. Daca am varianta " poate " din grila nu rezulta cand ce care se subroga face plata creditorului initial inainte, dupa... De unde e grila ?
Am si eu cateva nelamuriri, daca ma puteti ajuta:
1.Cererea de anulare a casatoriei se solutioneaza in prima instanta de tribunalul sau judecatoria de la domiciliul paratului sau de instanta in raza caruia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor?
2.Cererea unui parinte de a avea legaturi personale cu copilul minor de competenta cui este?
a)instantei judecatoresti in toate cazurile in care cererea e facuta dupa desf casatoriei
b)autoritatii tutelare in toate cazurile in care cererea este facuta in timpul casatoriei.
Grilele sunt din cartea lui Boroi si Raducan.E posibil sa mai fie si greseli in ea?Voi ati gasit erori?