Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
isis23 a scris:
3.Impacarea partilor
a) reprezinta un act unilateral de vointa
b) opereaza doar in acele cazuri in care este necesara plangerea prealabila
c) permite ulterior inculpatului sa ceara continuarea procesului penal
d) trebuie sa intervina obligatoriu numai in fata primei instante
Cred ca b) poate fi intrepretat ca raspuns corect deoarece "opereaza doar in acele cazuri", dar asta nu este sinonim cu "opereaza in toate acele cazuri"
isis23 a scris:
carmen0602 a scris:
Sunt intotdeauna imprescriptibile:
a. act. in revendicare imobiliara
b. actiunile negatorii
c. actiunile confesorii
d.act. in granituire
a) b) d)
c) nu este pentru ca actiunea confesorie intemeiata pe un drept real de superficie este imprescriptibila
-la a) nu cred ca intotdeauna,,,de exemplu, in caz de proprietate privata, la avulsiune, e prescriptibila
-la b) aici stiu ca era daca e vb de un dr de uzufruct/uz e prescriptila...nu stiu exact=> din cauza asta am si facut grila
eu ma gandeam ca e doar D.
Acum,,,sa vedem care cum stie...
isis23 a scris:
carmen0602 a scris:
b. actiunile negatorii
c. actiunile confesorii
d.act. in granituire
a) b) d)
c) nu este pentru ca actiunea confesorie intemeiata pe un drept real de superficie este imprescriptibila
-la a) nu cred ca intotdeauna,,,de exemplu, in caz de proprietate privata, la avulsiune, e prescriptibila
-la b) aici stiu ca era daca e vb de un dr de uzufruct/uz e prescriptila...nu stiu exact=> din cauza asta am si facut grila
carmen0602 a scris:
isis23 a scris:
carmen0602 a scris:
b. actiunile negatorii
c. actiunile confesorii
d.act. in granituire
a) b) d)
Actiunea negatorie este imprescriptibila indiferent ca este vorba de uz, uzufruct, abitatie servitute, superficie.