avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
tibanu15 a scris:

carmen0602 a scris:

si c??? eu aici intampin probleme,,,streteanu zice ca in acest caz nu intervine reabilitarea de drept dar parca Mitrache zice ca intervine, nu?:(

Eu asa stiu ca in ambele cazuri speciale nu intervine reabilitarea de drept, asa retin.

asa stiu si eu( de la Streteanu), dar Mitrache spune ca reablitarea de dr. intervine"de asemenea la implinirea temenului de incercare a susp conditionate a exec. ped. ori a suspendarii executarii ped. sub suprav cand acestea au fost acordate in cazuri speciale...cum este cazul condamnatului la ped. inchisorii cu exec. la locul de munca...ori condamnatului pt infr. de abandon de familie".... de aici incertitudinea mea...:(
xyzt a scris:

Intervenientul accesoriu:
a) nu poate fi obligat in nici un caz la suportarea cheltuielilor de judecata
b) suporta exclusiv cheltuielile de judecata ocazionate de propria cerere
c) poate fi obligat la suportarea cheltuielilor de judecata atunci cand partea pentru care a intervenit cade in pretentii
d) niciuna din variantele de mai sus

Eu am zis c), la raspunsuri corecte zice d).
De ce?

b)
Raspunsul dat de autor este corect -d. Intervenientul in interes accesoriu suporta cheltuielile determinate de propria cerere precum si cheltuielile de judecata facute de cealalta parte si determinate exclusiv de intervenient.
dfgj a scris:

xyzt a scris:

Intervenientul accesoriu:
a) nu poate fi obligat in nici un caz la suportarea cheltuielilor de judecata
b) suporta exclusiv cheltuielile de judecata ocazionate de propria cerere
c) poate fi obligat la suportarea cheltuielilor de judecata atunci cand partea pentru care a intervenit cade in pretentii
d) niciuna din variantele de mai sus

Eu am zis c), la raspunsuri corecte zice d).
De ce?

b)

desi, daca ar fi sa analizez gramatic, rasp. ar fi d) ,caci interv. accesoriu nu suporta exclusiv cheltuielile de judecata ocazionate de propria cerere. corect ar fi fost "suporta cheltuielile" fara exclusiv, caci interv. acc. suporta si cheltuielile partii adverse daca apararea acesteia i-ar ocaziona cheltuieli suplimentare...sau cam asa ceva :P
ioana.dark a scris:

Raspunsul dat de autor este corect -d. Intervenientul in interes accesoriu suporta cheltuielile determinate de propria cerere precum si cheltuielile de judecata facute de cealalta parte si determinate exclusiv de intervenient.

m-am corectat intre timp.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)