saandyf a scris:
andreeas1 a scris:
si eu as fi zis doar C:(
-nu as fi pus si B pt ca stiam ca organul de cercetare poate fi sanctionat cu o amenda judiciara de 500-5000 lei, de catre procuror, in cazul in care nu indeplineste dispozitiile scrise ale acestuia din urma. Nu asa era? sau din interpretarea grilei se presupune ca aceasta amenda e data de instanta si din cauza asta e si B corect??
exact asa am gandit si eu ca organul de cercetare penala poate fi sanctionat. Credeam ca mi-a scapat mie ceva :))
sincera sa fiu, eu am zis b pt ca am lucrat ca organ de cercetare penala si nu am auzit niciodata de posibilitatea de a fi sanctionata cu amenda JUDICIARA. Singura sanctiune ce se putea lua pe aceasta linie de nerespectare a dispozitiilor date de procurorul de supraveghere era aceea ca acesta putea anunta seful meu nemijlocit care era obligat ca in 3 zile sa anunte procurorul cu privire la masurile dispuse. Eu asa stiu. O sa caut si in teorie sa vad cum e zilele astea. In orice caz amenda JUDICIARA nu poate fi aplicata unui organ de urmarire penala, parerea mea. mi se pare absurd.
in cod, art.198(4)lit.j Cpp.
Andreeas1, de unde ai luat tu grila era dat corect si B?