avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Interdictia de a reveni in locuinta familiei pentru o perioada determinata se ia de catre instanta de judecata:
a)facultativ, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel putin 1 an
b)obligatoriu, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel putin 1 an
c) obligatoriu, daca celui condamnat i s a aplicat pedeapsa inchisorii.
saandyf a scris:

Interdictia de a reveni in locuinta familiei pentru o perioada determinata se ia de catre instanta de judecata:
a)facultativ, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel putin 1 an
b)obligatoriu, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel putin 1 an
c) obligatoriu, daca celui condamnat i s a aplicat pedeapsa inchisorii.

a
saandyf a scris:

carmen0602 a scris:

saandyf a scris:

In cazul savarsirii in concurs ideal a doua infractiuni, dintre care una este progresiva, termenul de prescriptie a raspunderii penale curge:
a) de la data comiterii actiunii infractionale
b) de la data epuizarii infractiunii progresive
c)separat pentru fiecare infractiune

c

Nu. Rapunsul corect este b) dar nu inteleg de ce. Imi poate explica cineva?

acum am vazut ca scrie concurs IDEAL :(
In cazul acesta as fi ales A, dar nicidecum B:(
-din cate stiu eu la prescriptie, la infr. progresiva se ia momentul sav. activ. infractionale, nu al epuizarii.
-la concurs real termenul incepe sa curga separat pt fiecare infr. in parte
-la concurs ideal termenul curge de la data sav, activ infractionale
Nu asa le stii si tu?
saandyf a scris:

carmen0602 a scris:

saandyf a scris:

In cazul savarsirii in concurs ideal a doua infractiuni, dintre care una este progresiva, termenul de prescriptie a raspunderii penale curge:

c

sunt divergente de opinii..udroiu retine ca la infractiunea progresiva termenul prescriptiei curge de la comiterea actiiunii nu de la rezultatul mai grav ..mitrache zice ca in grila...la promovare daca nu ma insel s-a dat raspuns corect in varianta lui udroiu...asadar cum o fi norocu...
eu raspundeam A..pt ca exista o singura actiune infractionala prin care se comit doua fapte
hope0022 a scris:

saandyf a scris:

carmen0602 a scris:

saandyf a scris:

c

sunt divergente de opinii..udroiu retine ca la infractiunea progresiva termenul prescriptiei curge de la comiterea actiiunii nu de la rezultatul mai grav ..mitrache zice ca in grila...la promovare daca nu ma insel s-a dat raspuns corect in varianta lui udroiu...asadar cum o fi norocu...
eu raspundeam A..pt ca exista o singura actiune infractionala prin care se comit doua fapte

e grila data la promovare in functii de executie a judecatorilor la CAB ....

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)