Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
hope0022 a scris:
Radutm a scris:
andreeas1 a scris:
imi da si mie cineva un exemplu la omor calificat pe lit h. ? multumesc :D
grila 1 raspuns corect c grila 2 b. si din acest motiv nu inteleg de ce raspunsul grilei cu nr. 2 nu este a. si poate ma lumina cineva :)
de unde e grila?
eu va recomand sa nu mai faceti grile din diversi autori...pt ca va bulversati cu totu...bafta maxima :luck:
Exact. Cum sa fie b) corect? Daca sarcina avea 7 luni jumate sau 9 luni, atunci nu mai e omor deosebit de grav? Cred ca e greseala de redactare, a) e rasp corect.
cum calculezi pedapsa in situatia data- x comite o infractiune pentru care este condamnat prin aplicarea dispozitiilor privind recidiva post executorie. dupa condamnare evadeaza si savarseste o alta infractiune?
xyzt a scris:
adrianicet a scris:
Conform unei grile INM 2008, este termen de decadere, dar nu inteleg de ce... Decaderea intervine in cazul termenelor legale, iar acesta eu il vad ca un termen judecatoresc pt ca judecatorul decide daca il acord si in cazul in care cererea nu este modificata tot judecatorul decide daca suspenda sau nu procesul...
Vezi ca grila se refera la termenul de la art. 132 CPC, nu la cel de la art. 114
La asta ma uitam si eu acum... Nu observasem sa se poate modifica atat la primirea cererii, cat si la prima zi de infatisare. In primul caz poate interveni suspendarea, in al doilea decaderea (doar daca paratul o invoca). Alte pareri?