Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Amnistia antecondamnatorie:
A.inlatura executarea pedepsei complementare a degradarii militare
b.inlatura raspunderea penala
c.inlatura raspunderea civ
Grila made by me. Am vrut sa repet asta si am zis ca mai bine repetam impreuna. :)
Raspuns: b) si c)/d).
La c)/d) voiam sa aflu parerile. Boroi zice ca referitor la acest aspect (domiciliul paratului e necunoscut, dar resedinta da) codul nu zice nimic. Apoi zice ca ar tb sa se aplice dreptul comun din art 5, dar ca doctrina si jurisprudenta spun ca e de competenta jud de la dom reclamantului fara a se tine cont de existent resedintei.
Sa inteleg ca voi acceptati c) raspuns corect?
Amnistia antecondamnatorie:
A.inlatura executarea pedepsei complementare a degradarii militare
b.inlatura raspunderea penala
c.inlatura raspunderea civ
Ice Hellene a scris:
Grila made by me. Am vrut sa repet asta si am zis ca mai bine repetam impreuna. :)
Raspuns: b) si c)/d).
La c)/d) voiam sa aflu parerile. Boroi zice ca referitor la acest aspect (domiciliul paratului e necunoscut, dar resedinta da) codul nu zice nimic. Apoi zice ca ar tb sa se aplice dreptul comun din art 5, dar ca doctrina si jurisprudenta spun ca e de competenta jud de la dom reclamantului fara a se tine cont de existent resedintei.
Sa inteleg ca voi acceptati c) raspuns corect?
Nu sunt de acord cu Boroi. Divortul este o procedura speciala, inclusiv in ceea ce priveste competenta materiala/teritoriala reglementata de art. 607. Deci c) raspuns corect, codul este foarte clar :D
Ice Hellene a scris:
Poate parea o intrebare stupida si tarzie, dar care e diferenta dintre tutore si curator? :D
[ link extern ]
[ link extern ]