Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
carmen0602 a scris:
Masurile educative: internarea intr-un centru medical educativ, se dispune numai pe o durata nedeterminata pana la majorat? sau poate fi prelungita cu inca 2 ani??(ca si internarea intr-un centru de reeducare).
Ms.
Tinand cont ca art 106 se refera la ambele masuri si ca la al 2 nu distinge care internare, eu spun ca ambele se pot prelungi cu 2 ani.
Eu le inteleg asa @ Adrian
Unitate de subiect pasiv nu e acelasi lucru cu un singur subiect pasiv
La infractiunea complexa de talharie putem avea doi subiecti pasivi - unul o incaseaza iar altul este furat. Avem doi subiecti pasivi ( insa sunt aceiasi pe tot cursul activitatii infractionale ) deci avem unitate de subiect pasiv ( chiar daca sunt doi sau mai multi )
Insa tot la talharie daca avem cu aceeasi ocazie mai multi subiecti furati, se pierde unitatea de subiect pasiv si se retine concursul intre tot atatea infractiuni de talharie cati subiecti au fost furati. Cel putin asa retine Udroiu. El retine concursul prin raportare la obiectul material principal ( furtul ) si nu la violente. Si sunt de acord cu el
isis23 a scris:
Eu le inteleg asa @ Adrian
Unitate de subiect pasiv nu e acelasi lucru cu un singur subiect pasiv
La infractiunea complexa de talharie putem avea doi subiecti pasivi - unul o incaseaza iar altul este furat. Avem doi subiecti pasivi ( insa sunt aceiasi pe tot cursul activitatii infractionale ) deci avem unitate de subiect pasiv ( chiar daca sunt doi sau mai multi )
Insa tot la talharie daca avem cu aceeasi ocazie mai multi subiecti furati, se pierde unitatea de subiect pasiv si se retine concursul intre tot atatea infractiuni de talharie cati subiecti au fost furati. Cel putin asa retine Udroiu. El retine concursul prin raportare la obiectul material principal ( furtul ) si nu la violente. Si sunt de acord cu el
Deci, pana la urma apreciezi ca infr complexa presupune unitate de sub pasiv? Pt ca in ex tau daca se fura de la o alta pers avem concurs. Si la contiunuata daca se fura in baza aceleiasi rezolutii de la mai multe pers in decurs de o sapt, avem concurs si nu infr continuata?
Intreb pt ca nu sunt f lamurita in aceste aspecte.