avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

dupa o condamnare de 8 luni cu suspendare in urma depistarii alcoolemiei la volan cu termen de incercare de 2 ani si 8luni conform dispozitiilor art.359 al. 2 din Codul de Procedura Penala cat trebuie asteptat pana a avea dreptul la redobandirea permisului?
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 20:09, 6 August 2011
puteti lua permis dupa implinirea unui termen de 1 an de la raminerea definitiva a sentintei de condamnare.
multumesc
La implinirea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti puteti depune actele pt sustinerea unui nou examen de obtinere a unui nou permis.
Daca condamnarea e de 8 luni , de ce numai dupa un an se pot depune actele ptr reexaminare ?
@hudro
Conform codului rutier (OUG 195/2002),
Art.116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramânerii definitive a unei hotarâri judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87,alin1,din oug 195/2002 - cand pot sustine un nou examen pentru redobandirea permisului? ContSters101400 ContSters101400 in temeiul art81 cod penal,dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incerkre de 2ani si 8luni,stabilit in conditiile ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! mi-a fost anulat permisul de conducere si am primit o pedeapsa de 8 luni cu suspendare. acum problema este urmatoarea...dupa aceste 8 luni trebuie ... (vezi toată discuția)