avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate intelectuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate intelectuala

As avea nevoie de putina indrumare in ceea ce priveste dreptul de proprietate intelectuala.

Vreau sa vand o idee unei firme. Mai exact pentru site-ul unei firme. Sa zicem ca firma se ocupa cu mobila, si ei au un site. Si ideea mea ar fi sa adauge o functionalitate site-ului, care le-ar aduce un venit mai mare.

Cum as putea sa fac, sa le prezint ideea mea, si in caz ca nu ajungem la un acord comun legat de pret, ei sa nu poata pune in practica ideea mea timp de 3 ani.

De exemplu sa lase userii sa-si creeze conturi (pentru anumite facilitati). Ma gandesc ca daca as avea un act semnat de ei, prin care sa demonstrez ca eu le-am dat ideea respectiva, in caz ca ar pune-o ulterior in practica, as putea sa-i dau in judecata. Si as putea sa demonstrez usor ca ei au adaugat facilitatea care le-am propus-o eu.

Cam ce s-ar putea face in cazul acesta? (ca sa nu raman cu ideea in plop)
Cel mai recent răspuns: klaoo , utilizator 09:15, 5 August 2011
cauta pe google orice cu si despre osim (....)
in practica s-ar putea intampla sa le prezinti ideea, ei sa schimbe un pic esenta originalitatii tale si sa "prezinte" o alta varianta.
daca eventual ai intruni conditiile de inregistrare a ideii tale originale, poate...
chestia cu osim e pentru brevetarea ideii ?

ca ideea asta nu e noua, dar n-a mai fost aplicata pe domeniul firmei... deci nu stiu daca as putea breveta cumva ideea... oricum, o sa mai citesc despre osim...

si legat de faza ca ei sa schimbe putin ideea si apoi s-o foloseasca asa... sa zicem ca ideea e ceva de genu sa puna poze cu mobila pe site... asta chiar daca ar invarti-o pe alte parti, in momentul cand ar pune poze pe site, ar folosi ideea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Cum legalizez o idee? Catadaniels Catadaniels Cum pot sa obtin drepturi de autor asupra unei ideei? Am o ideea privitoare la telefoanele mobile.Mi-am facut temele ideea nu a fost pusa in practica inca. ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)