As avea nevoie de putina indrumare in ceea ce priveste dreptul de proprietate intelectuala.
Vreau sa vand o idee unei firme. Mai exact pentru site-ul unei firme. Sa zicem ca firma se ocupa cu mobila, si ei au un site. Si ideea mea ar fi sa adauge o functionalitate site-ului, care le-ar aduce un venit mai mare.
Cum as putea sa fac, sa le prezint ideea mea, si in caz ca nu ajungem la un acord comun legat de pret, ei sa nu poata pune in practica ideea mea timp de 3 ani.
De exemplu sa lase userii sa-si creeze conturi (pentru anumite facilitati). Ma gandesc ca daca as avea un act semnat de ei, prin care sa demonstrez ca eu le-am dat ideea respectiva, in caz ca ar pune-o ulterior in practica, as putea sa-i dau in judecata. Si as putea sa demonstrez usor ca ei au adaugat facilitatea care le-am propus-o eu.
Cam ce s-ar putea face in cazul acesta? (ca sa nu raman cu ideea in plop)
cauta pe google orice cu si despre osim (....)
in practica s-ar putea intampla sa le prezinti ideea, ei sa schimbe un pic esenta originalitatii tale si sa "prezinte" o alta varianta.
daca eventual ai intruni conditiile de inregistrare a ideii tale originale, poate...
ca ideea asta nu e noua, dar n-a mai fost aplicata pe domeniul firmei... deci nu stiu daca as putea breveta cumva ideea... oricum, o sa mai citesc despre osim...
si legat de faza ca ei sa schimbe putin ideea si apoi s-o foloseasca asa... sa zicem ca ideea e ceva de genu sa puna poze cu mobila pe site... asta chiar daca ar invarti-o pe alte parti, in momentul cand ar pune poze pe site, ar folosi ideea mea...