avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

sunt divortata de 4 ani, dupa 3 ani am reusit sa imi inchiriez un apartament in care m-am mutat cu fiica mea,deoarece ex-sotul nu a catadicsit sa se mute cu iubita de atunci ramanand in casa noastra. in situatia in care deschid acum actiunea de partaj pot cere in instanta jumatate din chiria cuvenita pe apartamentul nostru daca il inchiriam in acest ultim an?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 33Danny , utilizator 20:16, 5 August 2011
Privind chiria nu prea puteti face nmic pentru ca ati stat in pasivitate si nu aveti o hotarare prin care s-a rezolvat partajul bunurilor imobile, si cata cota din casa va revine Dv. Daca ati fi avut vreo hotarare si nu s-ar fi solicitat iesirea din indiviziune, pe partea Dv. ati fi putut solicita chirie, sau puteati sa va inchiriati partea Dv. de casa la alcineva nu neaparat la "iubita ex. sotului". Eu va doresc bafta..=D>
buna ziua,

eu va multumesc pentru informatii, insa procesul de partaj l-am mai inceput o data si datorita lipsei banilor pentru taxa de timbru si a faptului ca ex-sotul promisese ca este de acord cu vanzarea apartamentului, procesul s-a inchis prin netimbrare. Ex-sotul la toate vizionarile, informeaza viitorii potentiali clienti cu o suma foarte mare, ceea ce face ca acestia sa plece mancand pamantul.Concluzia, e ca am fost trasa din nou pe sfoara #-o avand incredere in cuvantul lui.:sorry: trebuie sa deschid din nou procesul, insa acum nu mai vreau sa pierd nici timp, nici bani... asa ca mai am o intrebare pentru cine imi poate raspunde.
pot oare sa cer o "taxa" pentru perioada cat am locuit impreuna si am facut mancare, trebuirile gospodaresti...etc....? cam cat , sau cum?:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comun in apartament intre soti divortati si partaj cu recurs strazi1 strazi1 Buna seara, fostul sotul daca vrea sa inchirieze 1 camera din apartamentul cu drept comun,unor straini ,are voie sa inchirieze ,fara acordul fostei sotii? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori o lamurire a situatiei urmatoare: In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in fosta locuinta dupa divort ContSters256479 ContSters256479 Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam ... (vezi toată discuția)