avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare la Brasov,
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare la Brasov,

Debransare in Brasov,
Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta fireasca de a avea un confort decent, am demarat procedura de renuntare la a mai cumpara agent termic din sistemul centralizat – livrat si distribuit prin CET / S.C. TETKRON S.R.L. Brasov.
Pe langa diferitele “conditii” stabilite de catre S.C. TETKRON S.R.L. Brasov, cu termene de rezolvare/emitere a unor documente intr-un interval de pana la 45 de zile; lucratoare ?, se mai si monopolizeaza asa zisa debransare – in sensul ca numai firma lor, respectiv numai S.C. TETKRON S.R.L. poate executa separarea/taierea instalatiilor mele interioare proprii de incalzire (calorifere) si a racordurilor pentru apa calda menajera (lucru totalmente netransparent, preferential, ilegal, etc., “bineinteles”, contra unei sume fixe exagerat si nejustificat de mare !!!.
Mentionez ca este vorba efectiv de lucrarile de taiere/separare de la coloanele care traverseaza apartamentul meu, coloane care sunt proprietatea mea individuala cat si comuna cu ceilalti proprietari din condominiu, nefiind nicidecum vorba de o debransare din reteaua sistemului centralizat al orasului, eu renuntand efectiv doar la a mai cumpara marfa si serviciile nesatisfacatoare pe care le ofera CET / S.C. TETKRON S.R.L. Brasov, la care drept “pedeapsa?” pentru incompetenta lor sa platesc cat si cui vor ei.
Intrucat consumul total de energie termica pentru incalzire si cel pentru apa calda menajera este contorizat la nivel de condominiu, verificarea debransarii din coloanele ce traverseaza apartamentul si realizarea unei surse independente pentru incalzire si apa calda, este interesul numai al administratiei asociatiei de locatari, care eventual, in cazul in care nu dispune de un instalator autorizat, poate solicita o verificare a modului de executare a lucrarilor cu un alt specialist.
Probabil pentru a mai justifica ceva din sumele solicitate, mai trebuie sa faci “cereri” pentru: aviz tehnic de deconectare, referat tehnic de specialitate, cu toate ca este necesar ca eu, in prealabil, sa obtin o documentatie tehnica elaborata de catre priectantul general, respectiv PROIECT Brasov. “Normal” nu poti demara nimic pana nu “platesti debransarea!”.
Intrebare: Oare chiar suntem obligati sa achitam catre CET / S.C. TETKRON S.R.L. Brasov, toate sumele solicitate, executand numai cu domniile lor lucrarile de separare/debransare , sub amentarea aplicarii unor amenzi in caz de neconformare ? Cine are competenta si care este baza legala de a aplica aceste amenzi ? Care ar fi caile de atac si sansele reale de castig in cazul in care totusi se ajunge la o amenda ?
Daca cineva ma poate lamurii, va multumesc,
Unde ați mers să depuneți cererea pentru debranșare in Brașov? Eu nu găsesc sediul lor principal pe net...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)
Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)