stofarius a scris:
O convorbire directa cu directorul cel mare, nu se poate. Se pare ca nici macar o negociere, desi eu am incercat sa fac acest lucru, le-am spus ca le semnez niste time sheet-uri pe un proiect PHARE, astfel incat ei sa isi poata lua banii respectivi, insa se pare ca prefera sa ma puna sa platesc eu daune, iar ei vor pierde banii respectivi. Sau ii vor recupera mai greu.
In atentia domnului Nicolae Ciobotaru: la angajare a fost un gentleman agreement , ei specificand doar cursuri destul de scumpe. Acum ei inca nu mi-au zis ce vor sa le platesc: una este un "curs" , alta este o despagubire in valoare la nu stiu cate salarii.
Totodata, in adnodatarea 8 din art 195 am gasit urmatoarele
"Obligaţia de restituire ce incumbă salariatului nu poate depăşi cuantumul cheltuielilor făcute de angajator cu formarea sa profesională."
Prin urmare, nu mi se pare normal sa le platesc costuri legate de timpul pana la angajarea altui om.
Evident ca ceea ce va solicita este ilegal si imoral. Va recomand sa nu acordati importanta diferitelor presiuni facute asupra dvs, si sa va urmati pur si simplu drumul.
Clauzele ilegale sunt nule, atat in contractele de munca, cat si in orice alte contracte.
Nu va poate patronul sanctiona pentru ca demisionati si nu este capabil sa gaseasca un inlocuitor! Nu traim pe plantatie!
Legislatia muncii este inca in favoarea angajatului;)