avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paguba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paguba

buna ziua.
va suspun atentiei cazul meu, si va rog sa imi dati un sfat
prin prisma serviciului lucrez zilnic cu multi bani, pe care la sfarsitul programului ii depun la banca
la sf.lunii trecute , in drum spre banca, am fost jefuita de suma de 120 mil.lei, insa nu am facut plingere la politie, am anuntat perosanele avizate de la firma.
dupa nu stiu cate declaratii date, acum mi se spune ca ei trebuie sa isi recupereze cumva paguba si ca mi se va imputa suma respectiva, si ca trebuie sa semnez un angajament de plata.
ironia sortii face ca saptamina trecuta sa mi se ofere ul alt job pe care nu vreau sa il pierd, am fost deja acceptata si astazi ar trebui sa le dau un raspuns
cum trebuie sa procedez?....imi este teama ca daca imi dau demisia imi vor face probleme
ei stiu ca au vina lor in tot acest eveniment neplacut, pentru ca zilnic am fost expusa.Ba mai mult, acum 2-3 luni am fost sunata de la sediul central si rugata ca in eventualitatea unui control din afara sa declar ca nu se ruleaza suma mari de bani, si prin urmare nu este necesara existenta unei case de bani.
dati-mi va rog un sfat, cum este mai bine sa procedez...

multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:03, 18 August 2008
1. Ar fi trebuit sa faceti plangere, intrucat prin tacerea dvs. se poate intterpreta ca ati fost partasa la jaf; Daca ati formulat in scris ce vi s-a intamplat la serviciu, atunci ei ar fi trebuit sa ia masurile legale; Nu e tarziu nici acum sa formulati o sesizare la Politie in acest sens, sa ii informati asupra jafului, cu lux de amanunte, cu cine erati, cum s-au comportat hotii, v-au molestat, etc.
2. Angajamentul de plata inseamna recunoasterea datoriei;
3. Cat priveste plecarea la un alt loc de munca, alegerea va apartine. E de preferat ca sa discutati cu cei din conducerea firmei la care lucrati in mod deschis, daca e posibil.
In nici un caz sa nu semnati acel angajament de plata, s-ar putea sa mearga la cacealma, ceea ce mi se pare surprinzator este ca desi stiau ca ati fost jefuita nu au facut nimic in sensul deschiderii unei anchete din partea organelor de politie. Parerea mea este ca inca va mai puteti duce la politie sa depuneti o plangere ca ati fost jefuita, desi cam tarziu, aceasta v-ar putea folosi intr-un eventual proces intentat de firma cum ca i-ati fi prejudiciat.
Nu trebuie sa semnati acel angajament de plata daca nu sunteti de acord cu el.
Mergeti la politie si declarati ce s-a intamplat, dar s-ar putea sa fie prea tarziu si sa nu se interpreteze in alt fel. Aceasta plangere trebuia facuta in acel moment.
Cat priveste renuntarea la actualul loc de munca faceti o cerere prin caresolicitati incetarea contractului indevidual de munca in doua exemplare pe care obtineti un numar de inregistrare si depuneti un exemplar la seful direct sau la Resurse Umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui foloseste angajamentul de plata al unui "delapidator" care nu are nimic Marica_sz Marica_sz Iata Angajamentul: “Subsemnata.......in calitate de fost administrator, casier si contabil la Asociatia de Proprietari….,cunoscand prevederile art.326 din ... (vezi toată discuția)
Debit datorat fostului angajator ContSters63406 ContSters63406 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de sfatul dvs. pina in luna august 2008 am lucrat la o firma timp de cinci ani de zile, pe post de ... (vezi toată discuția)
Girant la un car gagarin gagarin Buna dimineata Am primit de la un CAR o instiintare cum ca imi vor retine din salariu o suma de bani reprezentand un imprumut contractat de o persoana ... (vezi toată discuția)