Ma confrunt cu o problema pe care nu ma astepatm sa o am, lucrand la o companie destul de mare si importanta. Trebuia sa ma intorc la serviciu la sf. lui august, dupa terminarea concediului de maternitate, de 2 ani, iar angajatorul m-a anuntat ca o sa-mi restructureze postul dupa intoarcere si ca o sa-mi dea un salariu comensatoriu. Stiu ca e legal ce fac ei, dar totusi as vrea sa ma razbun cumva, mai ales ca m-au anuntat doar cu 3 saptamani inainte de terminarea concediului.
Multumesc.
Si eu am spus ca nu a incalct legea, insa aacesta este pretul pe care trebuie sa-l acceptam pt ca am hotarat sa facem un copil?! Acum cand ai nevoie mai mult decat oricand de o stabilitate, de un suport financiar.
1. Daca va razbunati pe angajatorul care v-a concediat o sa o duceti mai bine?
2. In cazul dvs. nu angajatorul este de vina ci, poate, statul care ar fi putut sa emite alte legi protectoare pentru mamele cu copii mici. Aici sunt de acord cu dvs.
Si eu am spus ca nu a incalct legea, insa aacesta este pretul pe care trebuie sa-l acceptam pt ca am hotarat sa facem un copil?! Acum cand ai nevoie mai mult decat oricand de o stabilitate, de un suport financiar.
Inteleg destul de bine frustarea dvs , insa cel care greseste nu este angajatorul dvs , ci statul care adopta niste legi in detrimentul salariatilor ...
Luati partea buna,daca se mai poate spune asa, tinand cont ca va desfiinteaza postul o sa puteti beneficia de somaj,timp de 6,9,12 luni, in functie de vechimea pe care o aveti.
Restructurarile de post sunt deseori facute fara respectarea legii in totalitate, pentru ca justificarea din spatele restructurarii ori lipseste ori este prost facuta.
Deocamdata nu puteti face nimic, dar daca doriti de indata ce primiti decizia de concediere, puteti sa o scanati si sa mi-o trimiteti pe email (teodora@stoianteodora.ro), pot sa o analizez si sa va spun ce sanse ar fi in instanta intr-o contestatie la decizia de concediere.
Aceasta evaluare si o intalnire cu Dvs. in acest sens nu presupune nici un cost din partea Dvs. Astept sa ma contactati daca sunteti interesata.