avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei la sanatate

Buna ziua.

As avea si eu o intrebare. Inteleg ca de anul acesta este obligatorie plata retroactiva a CAS-ului. Ce se intampla in cazul in care nu am mai realizat nici un venit din 2009 si nu sunt somera? Mai este inca in vigoare prevederea conform careia sotiile sunt scutite de plata la sanatate?

In cazul in care decid sa imi fac un PFA, mi se va solicita sa platesc retroactiv?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
IoanaAda, utilizator
Cel mai recent răspuns: IoanaAda , utilizator 12:32, 6 August 2011
Asigurarile la policlinicile private se iau in calcul in vreun fel? Sau nu au nici o importanta? Am inteles ca asta este legea, insa pana anul acesta si anul trecut cand s-a inceput tam-tam-ul cu PFA-ul ma indoiesc ca stiau multi ca daca nu mai sunt angajati trebuie sa se asigure singuri. Pentru ca asa a e legea la noi, nimeni nu iti explica nimic si apoi esti bun de plata.

V-am intrebat si nu mi-ati raspus. Cum fac dovada ca nu am avut venituri? Exista niste formulare speciale? Nu mi-e clar.

Am avut un contract de prestari servicii pe care mi s-a spus ca nu trebuie sa imi fac probleme desi am intrebat, asta a propos de coasigurare.
IoanaAda:
De la Administratia fiscala de care apartineti vi se elibereaza o dovada ca aveti sau nu aveti venituri.
Multumesc, dl. Tudor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass - asigurat sau coasigurat? balisdanconstantin balisdanconstantin Buna ziua ! In ultimi 5 ani am o perioada de 16 luni in care nu am platit .Cit trebuie sa platesc ? Asigurat sau coasigurat? sotiia mea va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cass pentru persoana fara venituri mariacoman mariacoman buna ziua. intrebarea mea este : din august 2009 nu beneficiez de nici un venit, nici somaj nici ajutor social, deci implicit nu mai am asigurare medicala. la ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate vasilica90 vasilica90 Buna ziua. Tatal meu este in spital de aproximativ o saptamana si nu are asigurare deoare nu lucreaza si nu realizeaza nici un venit si nici pensionar nu este. ... (vezi toată discuția)