avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei de invaliditate

daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea virstei standard de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:39, 7 August 2011
~ Conținut șters la cerere ~
carmen bodeanu a scris:
daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea virstei standard de pensionare?

Pensiile de invaliditate nu se recalculeaza pentru perioade lucrate ulterior deschiderii drepturilor de pensie.

Orice categorie de pensie poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia, deci realizate anterior iesirii la pensie (art. 107, alin. 3 din Legea nr. 263/2010). Singura categorie de pensie care poate fi recalculata prin valorificarea stagiilor realizate ulterior pensionarii este pensia pentru limita de varsta.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata dupa pensionare se ia in considerare la recalcularea pensiei militare? Pilu Pilu Buna seara, am o problema mai delicata, legata de pensii, nu stiu daca poate cineva sa ma lamureasca, cine se pricepe la pensii. Problema ar fi urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru primirea semnului onorific ''in serviciul patriei'' oprita oprita Am lucrat cadru militar (politist) peste 27 de ani.La 25 de ani trebuia sa primesc semnulonorific \"In serviciul patriei\" conferit subofiterilor si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie konia konia sunt pensionata medical, gr ll si drepturile de pensie mi-au fost calculate in functie de veniturile realizate; intre timp am inceput sa primesc drepturile de ... (vezi toată discuția)