avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru primirea semnului onorific ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru primirea semnului onorific ''In serviciul patriei''

Am lucrat cadru militar (politist) peste 27 de ani.La 25 de ani trebuia sa primesc semnulonorific "In serviciul patriei" conferit subofiterilor si functionarilor publici cu statut special.Din cauza ca am fost pus la dispozitie in acea perioada nu mi-a fost inminat.In 15.11.2010 am iesit in pesnie de invaliditate, si in urma insistentelor mele in cursul lunii decembrie 2011 acesta mi-a fost inminat si trimis la casa de pensii a MAI adeverinta referitoare la acest aspect, in vederea recalcularii pensiei cu aplicarea acestui semn onorific.As dorii sa stiu daca dupa ce mi-a fost acordat se va recalcula pensia, si voi primii restante sau ce ar trebui sa fac.Arat ca 25 de ani efectiv lucrati am avut in cursul anului 2008, deci eu am fost afectat si cit am mai lucrat respectiv decembrie 2008-noiembrie 2010, orecum si dupa iesirea in pensie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 17:22, 9 Februarie 2012
oprita a scris:
In 15.11.2010 am iesit in pesnie de invaliditate, si in urma insistentelor mele in cursul lunii decembrie 2011 acesta mi-a fost inminat si trimis la casa de pensii a MAI adeverinta referitoare la acest aspect, in vederea recalcularii pensiei cu aplicarea acestui semn onorific.As dorii sa stiu daca dupa ce mi-a fost acordat se va recalcula pensia, si voi primii restante sau ce ar trebui sa fac.

Nu exista prevedere legala in baza careia pensia dvs. sa fie recalculata. Chiar daca ati iesit la pensie in 2010, in prezent pensiile se recalculeaza in temeiul art. 107 din Legea nr. 263/2010, respectiv:
-prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia;
-prin valorificarea stagiilor realizate dupa pensionare, in cazul beneficiarilor de pensie pentru limita de varsta care realizeaza stagii de cotizare dupa pensionare.
1. Revizuirea pensiilor S-a terminat.
2. Actul, IN ORIGINAL, referitor la semnul onorific despre ati facut vorbire, este necesar sa fie in posesia dumneavoastra, si nu o adeverinta.
3. Decidentul sunteti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensie tudosevictorel tudosevictorel Sunt pensionat la limita de varsta din 2015 si din octombrie 2018 m-am angajat cu contract de munca pe o perioadă nedeterminată. Trebuie sa anunt casa de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea ... (vezi toată discuția)
Cu ce data se recalculeaza cuantumul pensiei, cu data iesirii la pensiei sau cu data depunerii cererii de recalculare? ContSters50658 ContSters50658 Daca am iesit la pensie cu o anumita data si ulterior, la cerere, mi se elibereaza o adeverinta de catre angajator prin care se atesta ca la data iesirii la ... (vezi toată discuția)