avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedeapsa

Am un prieten care a fost prins in alta tara din U.E conducand sub influenta bauturii alcoolice si avand o viteza de 110 km/h. Mentionez ca este prima abatere, neavand pana acum nici un antecedent cu politia. I s-a transmis ca ar fi avut in aerul expirat o alcoolemie de 2.2%, desi nu i s-a aratat acest fapt. I s-au luat probe biologice si asteapta raspunsul. Care ar putea fi pedeapsa pentru acest gen de infractiune? Mentionez ca daca se intoarce in tara, i se transfera procesul aici.
Cel mai recent răspuns: whyty21 , utilizator 17:01, 7 August 2011
Daca i se transfera dosarul aici atunci ar putea sa ia cel putin un an cu suspendare si anularea permisului cu drept de a da examen pt obtinerea unui nou permis la implinirea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii definitive si irevocabile.
Multumesc pentru raspuns!
Cum ar fi mai bine sa procedeze: sa se intoarca in tara sau sa ramana acolo? Mentionez ca nu stiu care ar putea fi pedeapsa acolo...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)
Expertiza (alcoolemie) getic2000 getic2000 Buna seara, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 in aerul expirat,mi s-au prelevat probe de sange,am fost sfatuit sa le achit la IML pentru a grabi ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului Inconvenience Inconvenience Am fost prins cu alcoolemie de 0.84mg, care este pedeapsa pe care o pot primi nemaiavând antecedente.? (vezi toată discuția)