avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Expediat(a) la azil dupa partaj pentru ca se pune ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Expediat(a) la azil dupa partaj pentru ca se pune gospodaria la vanzare ???

Va rog sa ma credeti, ori eu sunt de o naivitate vecina cu prostia, ori oricine obtine un divort (de comun acord) il poate distruge fizic pe celalalt sot beneficiar al unei pensii nenorocite de handicapat II lasandu-l in strada ! ASADAR :
1) Exista un divort de comun acord !
2) Sotul ramas in gospodarie (mediu rural) are pensia de boala, handicap psiho-somatic II, deci nu are posibilitati financiare si nici resurse psihice pentru a rezista traumelor cauzate de un proces de partaj !
3) Celalalt sot nu deschide proces de partaj pentru a definitiva lucrurile in speranta ca un deces apropiat al handicapatului il va scuti de proceduri mai ales ca contribuie masiv la agravarea starii de sanatate anuntandu-l saptamanal ca va ajunge la azil , pe drumuri. etc. Normal, respectivul dispera !
INTREBARI :
1) Presupunand ca se va face un partaj , deci evaluarea bunurilor, si sotul handicapat nu doreste decat strictul necesar pentru a-si duce zilele in continuare acasa , nu la azil, ce trebuie sa faca in fata unui tsunami dezlantuit care mai mult decat cateva camere si pamant, doreste inversunat si psihotic sa-l lase pe handicapat fara acoperis, fara demnitate, sa-l umileasca oana la aneantizare fizica stiindu-l vulnerabil psiho-somatic ?
2) La orice parraj, tipic sau atipic, esti aruncat pe drum pentru ca nu poti palti sulta la termenul fixat pentru ca esti bolnav si ai nevoie de medicamente ?
3) Cine " COMANDA" , " ISI IMPUNE PUNCTUL DE VEDERE" la un partaj ?
4) Daca este evident ca sotul sanatos nu accepta nici o propunere a celuilalt, sa spunem ca ii ofera doua treimi din ce este evaluat, ramanand cu o camera din mai multe si o bucatarie, cu o palma de pamant si ofera o vatra de casa, deci nu pune accent pe "avere", iar celalat o tine una si buna ca vrea bani, deci sa se vanda gospodaria, nu se vede aici clar reaua-intentie, nu se sesiseaza nimeni din cei implicati ca magistrati ca se calca dreptul unui om, la viata, la liniste, ca e maltrat un om bolnav, un handicapat fara posibilitati financiare ? Ce trebuie facut pentru a obliga sotul /sotia sa accepte 2/3 din tot ce este, sa faca ce doreste ci bunurile mobile si imobile si sa lase un om in varsta si bolnav sa-si sfarseasca zilele in particica lui de casa ? Aruncam cu oamenii pe strazi doar pentru ca nu e cadru legislativ care sa opreasca abuzurile imense pe care orice individ(a) ce-si primeste partea si chiar mult mai mult , nu vrea , deci il condamna pe celalalt la extinctie ! A ajuns individul comun instanta judecatoreasca ?

VA MULTUMESC MULT !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 12:03, 8 August 2011
daca Dvs veti face dovada-la o eventuala judecata in partaj-ca nu aveti locuinta,nu beneficiati de alt imobil,atunci imparteala se va face -in mod obligatoriu si conform disp.art.673,indice 5,pct.2 cod procedura civila,instanta trebuie sa imparta bunul imobil IN NATURA,adica fiecare dintre parti sa primeasca o parte din imobil,fara sa fie obligat la sultra,sau in orice caz-daca se pune problema de sulta-suma sa fie una foarte mica si usor de suportat.SANATATE.
Daca vorbim despre un bun comun, fiecare dintre fostii soti detin o cota de 1/2 din acel bun.
Lucrurile trebuie privite echilibrat, din punctul de vedere al ambilor coproprietari.
Este trist ca cel care foloseste bunul imobil, nu isi permite plata sultei catre celalalt.
Dar, oare celalalt are o situatie mai buna?
Pentru ca vorbim de totalitatea bunurilor dobandite in timpul casatoriei si daca aceasta se reduce la gospodaria ocupata de unul dintre soti, concluzia ar fi ca celalat nu are in stapanire nimic.
Problema pe care o ridicati dvs. tine mai mult de factorul uman, decat de sfera de aplicare a legii.
Din pacate, aici legea este rece si cinica : fiecaruia i se cuvine jumatate din bunul imobil, fiecare are dreptul sa-si primeasca partea.
Dar tot legea permite celor implicati ca, inainte de a se apela la judecator, care va transa problema conform legii, sa gaseasca macar in ultimul ceas o cale de rezolvare a problemei prin buna intelegere.
daca bunul nu va fi comod partajabil in natura, puteti cere timp sa vindeti bunul , impartiti banii si fiecare isi va cumpara ce va putea din acei bani.
nu e cazul sa cedati 2/3 din bun
Cu tot respectul, cred ca nu am fost eu explicit , deci :
Bunurile se pot imparti convenabil fara probleme, ma refer la gospodarie, insa nu se doreste acest lucru, e greu de inteles, stiu, dar respectiva din cauza obrobriului familei ei si a cunoscutilor privitor la abandonarea nemotivata decat de comoditate a sotului, nu vrea decat sa ma expedieze din casa definitiv stiind ca valoarea bunurilor nu-mi mai permit o existenta oarecare, mediul in care stau este benefic pentru maladiile mele, orice schimbare ma dezechilibreaza la varsta mea , ar fi factorul letal pe care si-l doreste cu o rautate viscerala ! Dansa are conditii de locuit excelente, nu bunurile o intereseaza, ci extinctia mea, nu cred caz e greu de inteles si , va asigur, nu bat campii ! Orice e rau pentru mine , e o gura de oxigen pentru ea, da ? Cine o poate opri din aceasta agresiune ? Sunt un om bolnav si batran, nu mai pot incepe din nou, nu am pe nimeni ! De ce nu e simplu, intreb ? Sa-si ia cat vrea si sa ma lase in pace intr-o camera cu intrare separata (exista posibilitatea!) ! Un partaj nu tine cont de cei care isi impart bunutile, de starea lor de sanatate, de varsta lor, de veniturile lor ? E doar un prilej de a-si arata cineva muschii dand cu celalalt de pamant ...LEGAL ??? Nu pot crede ca , chiar pe aceste meleaguri, daca unul da divort e necesar ca celalalt sa-si cumpere imediat loc de veci si sa se ceara la ..azil ! Am format generatii de elevi si stundeti, nu le-as fi spus ca asa ceva este posibil, imi pierdeam orice credibilitate ! Asadar, in acest caz special, ce se poate face curat, cinstit, legal, impotriva isteriei unei persoane ? Nimic ? Iertati-ma, daca imi pierd un picior, tot nu am voie sa stau intr-o cameara sau trebuie sa paralizez sau...? Asemenea situatie nu e prevazuta niciunde de legiuitor ? Ma refer la cazul meu, da ? Divortul a fost de comun acord, aruncatul pe drumuri vine numai dintr-o directie , da ? Multumesc !
Consultaţi un avocat, faceţi trimitere la prevederile Legii 448/2004, sesizaţi autoritatea tutelară. Cred că poate fi găsită o soluţie.

SECTIUNEA a 6-a
Asistenta juridica


Art. 23. - (1) Persoanele cu handicap beneficiaza de protectie impotriva neglijarii si abuzului, indiferent de locul unde acestea se afla.
(2) In cazul in care persoana cu handicap, indiferent de varsta, este in imposibilitate totala sau partiala de a-si administra bunurile personale, aceasta beneficiaza de protectie juridica sub forma curatelei sau tutelei si de asistenta juridica.
(3) Odata cu preluarea tutelei, tutorele are obligatia de a face un inventar al tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei cu handicap si prezinta anual un raport de gestiune autoritatii tutelare din unitatea administrativ-teritoriala in care persoana cu handicap are domiciliul sau resedinta.
(4) In cazul in care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care sa accepte tutela, instanta judecatoreasca va putea numi ca tutore autoritatea administratiei publice locale sau, dupa caz, persoana juridica privata care asigura protectia si ingrijirea persoanei cu handicap.
(5) Monitorizarea respectarii obligatiilor care revin tutorelui persoanei cu handicap este asigurata de autoritatea tutelara din unitatea administrativ-teritoriala in a carei raza isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap.
(6) Parintele, reprezentantul legal, tutorele, precum si organizatia neguvernamentala al carei membru este persoana cu handicap o poate asista pe aceasta in fata instantelor judecatoresti competente.
(7) Judecarea cauzelor care au ca obiect obtinerea de catre persoanele cu handicap a drepturilor prevazute de prezenta lege se face cu celeritate.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pt a deveni tutore Tonyser Tonyser Buna ziua, Poate deveni tutore o persoana care momentan nu are venituri fiind somera ? Ce alte conditii trebuie indeplinite pt a deveni tutore pt o ... (vezi toată discuția)
Buna seara. doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru ... Contardo Contardo Buna seara. Doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru o persoana cu dizabilitati psihice se poate face si fara responsabilitate medicala ? Mai ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap în pragul divorțului. poate fi împiedicat soțul sănătos să vândă casa și s-o interneze în azil? C Irina C Irina Se apropie anul de cand El, are probleme grave de sanatate, este îngrijit, atât cât se poate, de Ea dar ea este si însoțitorul lui. El, este incapabil sa ... (vezi toată discuția)