avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru inegal

Buna ziua,
la o societate cu secificul activitatii - productie - sunt angajati 3 paznici, care intra in serviciu cate unul pe/zi, dupa cum urmeaza:
1. luni de la ora 16.00 pana marti la ora 08.00
2. marti de la ora 16.00 pana miercuri la ora 08.00
3. miercuri de la ora 16.00 pana joi la ora 08.00
1. joi de la ora 16.00 pana vineri la ora 08.00
2. vineri de la ora 16.00 pana sambata la ora 08.00
3. sambata de la ora 16.00 pana duminica la ora 08.00
Practic ei lucreaza cate 16 ore urmate de 56 ore libere.
As vrea sa stiu daca este corect programul si in conformitate cu prevederile legale.
Daca pe contractul de munca le pot mentiona program de lucru inegal si sa detaliez programul.
Am luat legatura si cu politia locala pentru a-i instiinta ca la firma se efectueaza serviciu de paza, iar acestia au spus ca din punctul lor de vedere este ok, daca respectam prevederile legale. Administratorul firmei este destul de greu de convins ca trebuie urmate anumite reguli prevazute de lege si as vrea sa stiu daca se poate, cum sa procedez cat mai corect si mai ales legal. Stiu ca trebuie anuntat ITM-ul pentru munca de noapte, ca salariatii trebuie sa faca control medical periodic (aviz medicina muncii) ca trebuie platite orele de noapte cu spor de 25%, ca orele lucrate sambata si duminica se platesc cu un spor la salariu. Nu doresc sa stiu decat daca este corect sa munceasca 16 ore si sa aiba liber 56 ore (salariatii asa vor, iar conducerii i-ar conveni).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 12:55, 8 August 2011
Banuiesc ca dv.sunteti unul dintre paznici.Consultati Codul muncii pentru a va face o idee despre ce inseamna munca de noapte,munca suplimentara,perioada de repaus saptamanal etc.dupa care faceti o adresa la ITM in care sa povestiti aceste lucruri.Aveti grija ca adresa sa fie anonima pentru ca daca va afla patronul va da afara.Lasand gluma la o parte nu prea am inteles graficul de tura.Daca sunt 3 paznici Ion,Gheorghe si Vasile,Ion lucreaza luni si joi,Gheorghe marti si vineri iar Vasile miercuri si sambata fiecare cate 16 ore pe zi cum faceti daca cineva este in concediu medical sau de odihna? Normal dupa 12 ore urmeaza un repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare ContSters75393 ContSters75393 Se pot considera ore suplimenatare in urmatorul caz: - contract de munca incheiat la 8 ore pe zi dar desfasurarea programului este de 10 zile consecutiv munca ... (vezi toată discuția)
8 ore Radamante Radamante 1. Repausul saptamanal este stabilit sambata si duminica. 2. Un salariat bugetar lucreaza , la solicitarea angajatorului, 8 ore sambata. 3. De cate zile ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)