avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor

Sentinta de divort s-a pronuntat in oct. 2010, mi-a fost comunicata in ianuarie 2011 si nu a fost atacata de nimeni. In urma acesteia, fostul meu sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere. Mi-a platit lunar, o anumita suma, care nu stiu daca este cea reala insa luna trecuta nu a mai facut acest lucru. Voiam sa stiu daca trebuie sa astept sa faca el acest gest sau pot merge la Angajator cu hotararea de divort si imi vor vira ei, lunar, drepturile copilului. Care este calea legala?
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 20:11, 9 August 2011
Luati mai intai legatura cu dumnealui sa vedeti de ce nu plateste, poate ca a ramas fara loc de munca.
Daca lucreaza tot acolo si nu plateste pentru ca nu vrea, faceti cerere catre instanta in vederea emiterii ordonantei de infiintare a popririi aspura veniturilor sale, desi instanta ar fi trebuit sa emita din oficiu aceasta ordonanta. Dv mergeti degeaba la angajator cu hotararea de divort, nu sunt obligati sa tina cont de deispozitiile hotararii, ci de dispozitiile instantei sau unui executor judecatoresc.
Buna ziua!
Nu a ramas fara loc de munca insa a fost plecat in concediu si este un mod prin care imi arata mie ca poate face ceea ce doreste. A procedat la fel si in Decembrie, cand mi-a virat pensia dupa revelion. As dori sa aflu daca pot face acea cerere catre instanta in acest moment, chiar daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila din februarie si daca trebuie sa apelez la aceeasi instanta unde s-a pronuntat divortul.
Mentionez ca divortul s-a judecat la Constanta iar eu m-am mutat, ulterior in Ploiesti.
Nu stiu daca angajatorul a primit la momentul respectiv ordonanta de infiintare a popririi asupra veniturilor fostului meu sot. Poate ca ar fi bine daca as face o cerere catre angajator si, pe baza raspunsului primit sa hotarasc ce voi face.
Este adevarat ca in lunile precedente, fostul sot mi-a virat o anumita suma de bani insa nu stiu daca aceasta reprezinta 25% din venituri si nu stiu niciodata daca in luna urmatoare ma mai pot baza pe ei sau nu.Daca ar venii de la angajator,as avea certitudinea ca ii voi primii in fiecare luna.
Va multumesc pentru raspuns si va rog sa ma ajutati in continuare.
m_ella2005 a scris:

Luati mai intai legatura cu dumnealui sa vedeti de ce nu plateste, poate ca a ramas fara loc de munca.Daca lucreaza tot acolo si nu plateste pentru ca nu vrea, faceti cerere catre instanta in vederea emiterii ordonantei de infiintare a popririi aspura veniturilor sale, desi instanta ar fi trebuit sa emita din oficiu aceasta ordonanta. Dv mergeti degeaba la angajator cu hotararea de divort, nu sunt obligati sa tina cont de deispozitiile hotararii, ci de dispozitiile instantei sau unui executor judecatoresc.


In cazul meu instanta a comunicat hotararea judecatoreasca (a instantei de fond) catre angajatorul tatalui iar angajatorul a luat act si a actionat la oprirea din salariu si transfer catre mama a sumei stabilite de instanta, facand si calculul sumei ce trebuia platita retroactiv, ca doar nu va inchipuiti ca tatal perfect s-a inghesuit sa plateasca ceva in timpul procesului, in dragostea sa enorma fata de copil.

La ce anume ordonanta de infiintare a propririi va referiti? Si de ce unii angajatori tin seama de hotararea instantelor de fond si altii nu?
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
laau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul meu sot nu plateste intretinerea copilului la timp ' cum se procedeaza in asemenea cazuri'? istvanbik istvanbik buna ziua ma numesc ELLA si am o problema sunt divortata si fostul meu sot nu imi plateste copilului intretinerea la timp ba ramine in urma As dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)