puteti sa imi spuneti si mie va rog distanta de franare a unui aotovehicul marca mazda 626 greutate 1050kg fara abs pe un carosabil uscat a avut 8,30 m de frana va rog ajutatima
Accidentul s-a produs in urmatoarele imprejurari:
Conduceam pe un drum comunal asfaltat, insa nu mai stiu sigur ce viteza aveam.
Pe partea dreapta a soselei erau 2,3 persoane pe biciclete iar pe partea stanga se afla un depozit de materiale de constructii.
Parcarea acestui depozit era plina cu masini. Cum pe partea dreapta erau persoanele respective cu biciclete am intrat in depasire.
Eram pe mijlocul soselei cand de dupa masinile din parcare, la o distanta de un metru mi-a aparut un copil cu bicicleta in fata masinii; am franat brusc insa totusi l-am lovit.
Am oprit masina, am luat copilasul in brate si am fugit cu el la mama lui – patroana si totodata vanzatoare in depozit.
La mine in brate copilul nu a plans deloc, probabil inca sub impresia socului, abia cand a ajuns la mama lui a inceput sa planga; atunci am observat ca are piciorul drept rupt.
Am sunat la politie si am anuntat accidentul; a venit politia, s-au facut masuratori etc .
Eu am avut 8,30 m frana.
Tinand cont ca are doar 5 ani si era cu bicicleta singur, nesupravegheat, politia m-a gasit nevinovat si mi-am primit actele inapoi.
As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca in aceste conditii ma pot astepta ca parintii copilului sa ma dea in judecata pentru a-mi cere despagubiri.
Va multumesc.
deocamdata e semn bun ca v-ati primit permisul inapoi.
asteptati intai sa iasa cel mic din spital.. sa se termine ancheta,probabil ca va intra si autoritatea tutelara pe fir ca baiatul a fost lasat nesupravegheat..va dura
chiar daca se va ajunge sa va actioneze in judecata pt despagubiri, va plati asiguratorul dvs
O astfel de intrebare necesita un raspuns care la facultatea de profil inseamna un curs pe parcursul unui semestru si dv doriti un raspuns la minut. O formula restransa ar fi : Sf=Vo/3.6( t1+t"2/2)+Vo/26 x dv/dt max. Acum spuneti-mi daca ati inteles ceva. E adevarat ca nu am pe tastatura toate semnele necesare . Va recomand sa lasati aceste calcule sa le faca expertii tehnici.
Pieton accidentat
popadi01
Buna,
am accidentat un pieton (copil 6 ani) care traversa strada neregulamentar, caruia i s-a rupt piciorul. Nu am reusit sa evit accidentul, nu am avut ... (vezi toată discuția)