avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... evacuare hota
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

evacuare hota

Un vecin ( daca poate fi numit astfel ) de la un etaj inferior a introdus pe ghena comuna evacuarea de la hota...evident, toate mirosurile le suporta zilnic cei de la etajele superioare...ce am putea sa facem cu vecinul nostru care refuza sa remedieze situatia...?
Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 23:27, 19 August 2008
Daca ghena de care pomeniti este destinata aerisirii blocului nu aveti ce face. Ea este special proiectata (principiul sifonarii) sa nu fie afectate bucatariile de deasupra.
Daca evacuarea se face pe ghena destinata instalatiilor de apa, incercati o reclamatie la politie pe seama Codului penal art. 320:
"Tulburarea folosintei locuintei
Fapta prin care se tulbura în mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedica normala folosinta a locuintei, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala."
Mihai17 a scris:

Daca ghena de care pomeniti este destinata aerisirii blocului nu aveti ce face. Ea este special proiectata (principiul sifonarii) sa nu fie afectate bucatariile de deasupra.
Daca evacuarea se face pe ghena destinata instalatiilor de apa, incercati o reclamatie la politie pe seama

daca persoana in cauza a folosit ghena instalatiilor de apa de la bucatarie, mirosurile nu pot ajunge in bucatariile de la etajele superioare datorita faptului ca sint (sau ar trebui sa fie) inchise ermetic fata de bucatarii
daca evacuarea hotei a fost cuplata la instalatia de aerisire a blocului, chiar are ce face. pentru ca aerisirea respectiva se face prin tiraj natural, la o anumita viteza a curentilor naturali de aer, de la subsol catre terasa. cauzele pt care mirosurile intra in bucatariile de la etajele superioare pot fi:
1. vecinul in cauza foloseste motorul hotei, ceea ce inseamna cresterea vitezei aerului prin ghena de aerisire peste limita maxima pt care a fost proiectata, creindu-se astfel o presiune suplimentara in tubulatura, presiune care isi gaseste loc de eliminare prin sitele de la aerisirile vecinilor.
2. daca nu foloseste motorul hotei, este posibil ca aerisirea sa fie obturata spre iesirea ei la nivelul terasei, sau intre niveluri.
mai ult ca sigur ca este vb despre primul punct. daca ar fi obturata tubulatura de ventilare, circulatia aerului de la el catre tubulatura nu s-ar face pe cale naturala si aerul ar ramine in continuare in bucataria lui (ma refer la folosirea hotei fara motor in situatia ghenei obturate)
va multumesc pt raspunsuri...este vb de ghena destinata instalatiilor de apa ( atat de la baie, cat si de la bucatarie , fiind o singura ghena)... mirosul apare in baie si nu in bucatarie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament etaj intermediar, care are la baie ... marrii marrii Locuiesc intr-un apartament etaj intermediar, care are la baie aerisirea comuna cu ceilalti vecini desfiintata de mai bine de 20 de ani, si este inlocuita cu ... (vezi toată discuția)