avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este calea legala de a-mi primi partea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire?

tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de mostenire dar a iesit cearta.nu sunt de acord.mama a vandut o parte de teren dupa moartea tatei aceasta fiind mostenire de la parintii ei.una din surori a construit casa pe o parcela de teren fara a avea titlu de proprietate.nu stiu cum a obtinut documentele necesare pentru energia electrica pentru ca nu au nici un act de proprietate.au doar o adeverinta de la primarie.ceva este in neregula acolo dar eu nu am acces la nici un document.as dori sa stiu daca mama putea sa vanda terenul dupa decesul tatei fara acordultuturor copiilor.e dureros ca familia mea se comporta asa dar va rog ajutatima cu niste raspunsuri.intotdeauna sunt pusi pe cearta si nu se poate rezolva pe cale amiabila.nu vreau decat partea mea de mostenire de la tatal meu.am si eu aceleasi drepturi ca si ei.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 11:25, 19 August 2008
Daca pamintul pe care l-a vindut mama dumneavoastra este mostenire de la parintii dumneaei,e bun propriu si il poate instraina fara acordul cuiva.In cea ce priveste constructia casei a surorii dumneavoastra ,daca mama dumneavoastra ia dat tot din proprietatea dumnaei ,nu e nimic in neregula ,ar fi in neregula daca ar fi construit pe un teren ,bun comun al parintilor dumneavoastra.Acum va spun ce trebuie facut sa rezolvati aceasta situatie: Mergeti la primarie si cereti sa va dea toate bunurile comune ,mobile si imobile ale parintilor dumneavoastra. Cu acestea si cu certificatul de deces al tatalui dumneavoastra va prezentati la un notariat unde sa cereti dezbaterea mostenirii defunctului tata. Fratii dumneavoastra sunt obligati sa se prezinte,pentru ca prin neprezentare automat inseamna ca ce li se cuvine renunta in favoarea dumneavoastra.Dupa ce sa stabilit masa succesorala si sa eliberat certificatul de mostenitor ,puteti si va sfatuiesc tot la notariat sa procedati la iesirea din indiviziune,asta ce inseamna ,ca dintr-o mostenire comuna fiecare va devenii proprietar pe bucatica lui,asa cum va doriti dumneavoastra si asa cum este si corect.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire? akayos akayos tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de ... (vezi toată discuția)
Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)