avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este calea legala de a-mi primi partea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire?

tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de mostenire dar a iesit cearta.nu sunt de acord.mama a vandut o parte de teren dupa moartea tatei aceasta fiind mostenire de la parintii ei.una din surori a construit casa pe o parcela de teren fara a avea titlu de proprietate.nu stiu cum a obtinut documentele necesare pentru energia electrica pentru ca nu au nici un act de proprietate.au doar o adeverinta de la primarie.ceva este in neregula acolo dar eu nu am acces la nici un document.as dori sa stiu daca mama putea sa vanda terenul dupa decesul tatei fara acordultuturor copiilor.e dureros ca familia mea se comporta asa dar va rog ajutatima cu niste raspunsuri.intotdeauna sunt pusi pe cearta si nu se poate rezolva pe cale amiabila.nu vreau decat partea mea de mostenire de la tatal meu.am si eu aceleasi drepturi ca si ei.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:24, 19 August 2008
mama a vandut o parte de teren dupa moartea tatei aceasta fiind mostenire de la parintii ei
]as dori sa stiu daca mama putea sa vanda terenul dupa decesul tatei fara acordultuturor copiilor.

Raspunsul la intrebarea dvs. este da, mama dvs putea sa vanda acea parcela, pentru ca era bun propriu, fiind obtinut prin mostenire.

]nu se poate rezolva pe cale amiabila.nu vreau decat partea mea de mostenire de la tatal meu.am si eu aceleasi drepturi ca si ei

In cazul in care nu se doreste dezbaterea succesiunii amiabil, la un notar public, nu va ramane decat sa deschideti un proces pentru succesiune si iesire din indiviziune.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire? akayos akayos tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerecunoscut de un mostenitor Buna ziua tuturor ! Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent.. parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit ... (vezi toată discuția)