avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desre legi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desre legi ...

Buna ziua!
Va rog, sa ma ajutati, cu un raspuns. As dori sa stiu care este nr. legii privind montarea repartitoarelor de caldura si a contoarelor de apa?
Multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: DINESCU FLORENTA , utilizator 14:41, 9 August 2011
Buna ziua,

LEGEA nr.325 din 14 iulie 2006
SECŢIUNEA a 4-a
Repartizarea costurilor

Art. 29. - (1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, sunt obligatorii montarea de către proprietari a repartitoarelor de costuri şi stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobată în adunarea generală a asociaţiei de proprietari/locatari, în baza metodologiei-cadru elaborate de A.N.R.S.C.

(2) Repartitoarele de costuri fac parte integrantă din instalaţiile de utilizare aferente proprietăţii.

(3) Montarea, întreţinerea şi exploatarea repartitoarelor de costuri pentru energia termică, atât pentru încălzire, cât şi pentru apa caldă de consum, se efectuează numai de către persoane juridice autorizate de A.N.R.S.C.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea montarii si utilizarii repartitoarelor de costuri pentru caldura tibibu tibibu Mai sunt in vigoare urmatoarele prevederi din Legea nr. 325 / 2006 (privind serviciul public de alimentare cu energie termica) si Hotararea Guvernului Romaniei ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de incalzire pentru un apartament nelocuit mihaip2 mihaip2 Buna ziua, Detin impreuna cu familia un apartament in Bucuresti in care nu locuieste nimeni de peste 2 ani. Metionez ca tot blocul are instalate ... (vezi toată discuția)