avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Investire hotarare cu formula definitiva si executorie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Investire hotarare cu formula definitiva si executorie

Va rog mult, ajutati-ma sa aflu concret daca, o Hotarare emisa de o prefectura din tara pe Legea 290/2003 poate fi investita cu formula definitiva si executorie. In cazul in care sunt 2 beneficiari cu domiciliu diferit, daca se poate investi aceasta hotarare, la care judecatorie trebuie adresata cererea? La cea la care apartine si prefectura de unde s-a emis hotararea sau la judecatoria celuilalt beneficiar? Ex, Bucuresti, emite Hotarare si unul din beneficiari este bucurestean, Craiova este domicliul celuilalt beneficiar. Te poti adresa si judecatoriei Craiova?
Cel mai recent răspuns: Anca David , Avocat 14:32, 9 Septembrie 2008
Se investesc cu formule "Definitiva si executorie" numai hotararile judecatoresti ramase definitive.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
va rog mult, nu sunt de specialitate, SIGUR ESTE "NU"? Am vazut pe portalul justitiei hotarari date de primarii care solicitau investirea cu acest titlu?!....
Numai hotararile judecatoresti pot fi investite cu formula executorie. In acest sens, art. 269 (1) C.proc.civ. prevede ca , hotărârile judecătoreşti vor fi învestite cu formula executorie, dacă legea nu prevede altfel.
Hotararile date in baza legii nr.290/2003 nu se investesc cu formula executorie; hotararile prin care se aproba restituirea in natura a bunurilor se vor pune in aplicare de catre Comisiile locale pentru aplicarea legilor fondului funciar; hotararile pentru acordarea de despagubiri se depun la finantele publice care au obligatia de a achita integral sau in rate suma stabilita cu titlu de despagubire
asadar, nu se pune problema unei investiri cu formula executorie, deoarece aceste hotarari nu sunt susceptibile de executare silita prin intermediul executorului judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie intrebaree intrebaree Buna ziua, imi poate explica cineva ce inseamna investire cu formulă executorie daca o persoana e in proces civil cu o banca? Va multumesc (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 - hotarire judecatoreasca magu magu Ma numar printre primii din tara care am obtinut hotarire judecatoreasca pentru despagubire conform legii 290/2003, inca din anul 2006. Acum mi se spune ca nu ... (vezi toată discuția)