avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece nu s-a finalizat partajul , iar fostul socru a facut aceasta plangere in urma descrierii unei certe dintre mine si fostul sot , de catre acesta . Este indreptatit sa faca acesta plangere penala si nu fostul sot , care se presupune ca a fost agresat ? Am primit o citatie sa ma prezint la Ministerul de interne , sectia Omoruri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:40, 11 August 2011
Dvs ii faceti o plangere pt denunt calomnios si mergeti insotit de un avocat la audieri.
Multumesc pt raspunsuri . Nu am bani acum pt un avocat , procesul de divort si partaj care nici acum nu este incheiat dureaza din 2006 , am ramas chiar fara resurse financiare . Cum fostul sot are sa-mi plateasca sulta ,1.2 din c/.val casei , casa fiind in executare silita pt niste datorii facute de el , eu gasind un cumparator dispus sa achite aceste datorii , incearca tot felul de tertipuri , deoarece suma mea va fi cu mult mai mare decat ce ii va ramane lui , in urma achitarii datoriilor respective . Intr-o convietuire in conditii de divort si partaj apar tot felul de sicane si neintelegeri , dar sincer , tentativa mea este de a-l duce in fata notarului pt a semna actul de vanzare-cumparare , nicidecum de omor:)
sammy44 a scris:

Ca sa ajung sa fiu pusa sub acuzatie , ar trebui sa existe si ceva dovezi . Oricine poate face o plangere penala de tentativa de omor si oricine poate sustine orice . Multumesc pt raspuns

Cu siguranta ca trebuie sa existe probe in acuzare.
Insa...nu se stie niciodata daca acestea exista sau nu...
Veti afla daca va pune sau nu sub invinuire dupa ce va vor lua o prima declaratie...
Atunci veti afla daca au probe sau nu...
O alta problema ar fi si aceea daca dvs. aveti probe in aparare in caz ca ar exista probe in acuzare.
E cuvantul lui impotriva cuvantului meu , nu exista nici un fel de dovezi nici de o parte , nici de cealalta.
Daca nu are nicio taietura,nicio lovitura in cap...si nici nu exista alte probe nu ar trebui sa aveti probleme.
Insa anchetatorii cam ,,miros,, situatia de fapt.
Mare atentie la ce semnati daca mergeti fara avocat.
Degeaba va mai angajati avocat ulterior...

Alte discuții în legătură

Calomnie pentru trafic de carne vie, proxenetism, trafic de stupefiante berceanualin berceanualin Buna ziua , am fost acuzat de : trafic de carne vie , proxenetism ,trafic de stupefiante , fortare consum stupefiante . \\" nu stiu foarte bine termeni\\" Am ... (vezi toată discuția)
Calomnie janos04 janos04 Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)