avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece nu s-a finalizat partajul , iar fostul socru a facut aceasta plangere in urma descrierii unei certe dintre mine si fostul sot , de catre acesta . Este indreptatit sa faca acesta plangere penala si nu fostul sot , care se presupune ca a fost agresat ? Am primit o citatie sa ma prezint la Ministerul de interne , sectia Omoruri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:40, 11 August 2011
Multumesc mult! Sunt convinsa ca cei care fac cercetarea vor lamuri despre ce este vorba. As putea ulterior sa fac un denunt calomnios , am atatea probe cu tot felul de inscrisuri pe care fostul socru le-a depus de-a lungul celor 6 ani , la dosarul de divort si partaj , dar ma gandesc la varsta pe care o are si la faptul ca la cei 84 de ani este si ceva patologic aceasta preocupare asidua pt procese.
sammy44 a scris:

E cuvantul lui impotriva cuvantului meu , nu exista nici un fel de dovezi nici de o parte , nici de cealalta.

Stati linistita, nu aveti de ce sa va temeti.Mergeti la politie la data stabilita si lamuriti tot.
Eventual nu ar strica sa depuneti si dv. ulterior, o plangere penala pentru denunt calomnios.
Macar asa,jucati dupa regulile lor. Ii mai speriati un pic si pe ei.

Cat despre ce anume declarati si semnati, iar nu va faceti griji. In procesul penal orice declaratie se poate schimba pe tot parcursul procesului. :)
Schimbarea declaratiei se poate face de nenumarate ori insa...prima declaratie are un rol vital cel mai adesea...
Schimbarea declaratiei duce la concluzia de nesinceritate.

Revenind la situatia din topic daca nu a comis fapta nu trebuie decat sa fie atenta cum reformuleaza politistul in scris declaratia verbala.Alte probleme nu par sa existe.
In primul rand nu pot sa nu apreciez reclama pe care si-o face dl. avocat.... buna strategie.... in ceea ce va priveste, sunteti in faza de carcetari prealabile. Nu va speriati. Declarati situatia asa cum a stat. Ma indoiesc ca dvs. femeie fiind, ati avea un raport de forta mai mare decat fostul sot... mai era si tatal sau la fata locului....sa fim seriosi... Organele abilitate sunt obligate sa dea curs oricarei plangeri facute de diverse persoane (cu motiv sau fara). In situatia de fata, in special ca aceasta plangere a fost facuta de catre fostul socru....este evidenta situatia.... Chiar fara sa fiti asistata de catre un avocat, puteti sa declarati ca dvs. ati fost cea agresata. Pt. domnul avocat, in faza cercetarilor, cel audiat isi formuleaza si scrie singur declaratia, nu politistul. Este adevarat ca polistii au tendinta sa dicteze, dar asta numai la inceputul acesteia (ex. cine este tata, mama, domiciliu, cnp, etc.). Nu va intimidati, si puteti sa mergeti insotita de cine doriti dvs. ca martor, asa nici politistii nu vor face exces de zel.
In alta ordine de idei, cautati sa nu mai stati cu fostul sot in aceeasi locuinta. Poate ca va este greu din pdv financiar sau aveti copii minori, dar este vb si de dvs... si evitati astfel tot felul de conflicte si "vizite" nedorite pe la politie.
Succes si fara teama, ca doar nu sunteti Xena, printesa razboinica, nu?:D
Faptul ca in Romania oamenii nu inteleg care este treaba cu avocatul in afara de faptul ca trebuie sa il plateasca...si fara sa stie ca acesta poate avea un rol vital in aparare si incerc sa le explic acest lucru...nu cred ca poate constitui nici macar o tentativa de...reclama...
Ce Dumnezeu reclama sa imi fac...

Nu am auzit niciodata ca o persoana pt audiere sa aiba dreptul de a avea martori la audiere.Are dreptul de a-si angaja avocat si sa fie asistat.

Incerc doar sa fac o cultura a omului care in general se fereste de avocat.
Cand este vorba de acuzatii grave omul trebuie sa stie care sunt riscurile.
In cazul doamnei nu par sa existe probleme si are dreptul sa scrie ce vrea doar ca anchetatorul dicteaza.
Nu se afla la ora de compunere libera la politie...

Ca se poate intampla sa lase omul sa faca compunere libera atunci cand e vorba de recunoasterea unei fapte care nu constituie infractiune...
Cum ar fi ca a pocnit din bici si recunoaste...sau ca nu recunoaste...
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie pentru trafic de carne vie, proxenetism, trafic de stupefiante berceanualin berceanualin Buna ziua , am fost acuzat de : trafic de carne vie , proxenetism ,trafic de stupefiante , fortare consum stupefiante . \\" nu stiu foarte bine termeni\\" Am ... (vezi toată discuția)
Calomnie janos04 janos04 Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)