avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare punct de lucru

Buna ziua,
Am o firma si avem punct de lucru in sect 3,
Pentru infiintarea unui punct de lcuru, pt un salon de infrumusetare, am inreg contractul de inchiriere, am acordul asociatie, am contract cu Gunoierii, contract Psi, Ssm, contract cu firme de deratizare.
Sediul nostru are centrala termica si intrebarea mea este:
TREBUIE SA AM INCHEIAT CONTRACT CU CEI DE LA FURNIZARE APA RECE SI CEI DE LA DISTRIGAZ?
facturile vin pe numele proprietarului, eu le platesc in baza contractului de inchiriere, chiar trebuie sa am contract pe firma mea cu enel, Distrigaz si Fz apa rece?
Peste un an daca ma mut in alt punct de lcuru, fac iar aceste contracte?
Va rog mult sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac!
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 16:44, 9 August 2011
Nu stiu cine v-a cerut asa ceva ca la Registrul Comertului, pentru infiintarea punctelor de lucru nu se cer aceste acte. Aveti nevoie de actul de spatiu( contract inchiriere, comodat, act proprietate, etc) hotarare aga, daca nu e declarat spatiu comercial aveti nevoie de acordul asociatiei de locartari si al vecinilor si cam atat. Si bineintales vestitele cereri si declaratii de la ORC.
De obicei in momentul incheierii contractului de chirie pt punct de lucru, nu este necesara contractarea directa intre chirias si furnizor de servicii, serviciile fiind platite prin proprietar si decontate de chirias in baza facturilor emise de furnizorii de servicii.
E bine sa prevedeti aceste aspecte in contractul de chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie noua, bransare separata? ContSters215324 ContSters215324 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc vechi nationalizat in care locuiau chiriasi la stat. Intre timp unii au devenit proprietari, altii sunt inca chiriasi (printre ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Pot functiona intr - un spatiu doua pfa? adno adno Pot functiona intr - un spatiu doua Pfa?! Cum pot deschide o firma ( ex : salon de infrumusetare coafor si manichiura) unde persoanele doresc sa lucreze intr ... (vezi toată discuția)