avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... LeasIng - despagubire - asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

LeasIng - despagubire - asigurare

Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident in parcare cu autor necunoscut In Anglia. Am urmat demersurile necesare si instructiunile firmei de asigurare am adus camionul In Romania si am fost la service Mercedes (Camion este Mercedes ) pentru a face un devil si a Scalia pagubele. In acest timp am trimis o cerere catre firma-banca unde am leasingul sa imi aprobe sa repar camionul In regie proprie. Am primit aprobarea si am primit si devizul evaluator de la Service-Mercedes In valoare de aproximativ 16.000 lei ... cand am mers la compania de Asigurari au facut si cei de acolo o evaluare si au spus ca poate sa imi dea 3700 lei ... motiveless invocate sunt- ca ei nu platesc la service tariful pe ora de 200 lei deoarece ei au acord intre Asigurari si service si platesc doar 70lei/ora, ca ei nu platesc TVA-ul .... ei platesc valoarea Neta atat pentru piese cat si pentru manopera ... si in polite de asigurare CASCO scrie ca In cazul in care nu este inspectie de risc In momentul accidentului se percepe o franciza de 10% din valuarea ramasa a autovehiculului... Intrebarea mea este urmatoarea ... pe cine trebuie sa dau in judecata sa imi plateasca valoarea de 16.000 lei conf. Devizului de la Service ... Banca care a aprobat Leasingul ? Sau firma de asigurare Casco ... precizez ca Acest contract - Polita CASCO a fost facut intre ASIGURARI si BANCA- firma de leasing ... Eu fiind doar utilizatoru ... si Nu am nici un act - dovada intre mine si firma de Asigurari Casco ... cand sa aprobat leasing-ul mi-a impus sa fac asigurare RCA si CASCO la aceasta firma de Asigurari deoarece au spus ca ei au contract cu Aceasta firma ... Nu pot da Asigurarile In judecata ca o sa vina la proces si o sa spuna ca ei nu au incheiat cu mine nici o polita ... daca dau Banca In Judecata ... o sa zica Banca ca nu ei platesc despagubirea unui autotorism, sa ma adresez Firmei de Asigurari ... am nevoie de un sfat ... impotriva cui sa ma indrept In instanta pentru a recupera suma de aproximativ 16.000 lei din devizul de service ... precizez ca masina a fost reparata deja din bani propri... astept un raspuns. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Puff Daddy , utilizator 21:04, 14 Noiembrie 2019
De regula, se accepta reparatiile in regie proprie, dar despagubirea acordata va fi calculata in functie de tarifele practicate de service-urile partenere ale companiei de asigurari (tariful pe ora de lucru este cel mai bun exemplu: nu veti primi in veci 200 lei/ora cat timp service-ul partener percepe doar 70). Polita de asigurare are la baza o serie de conditii contractuale care reglementeaza aceste aspecte si pe care va recomand sa le parcurgeti inainte de a intreprinde orice alta actiune.
Analizand pe scurt speta dvs, concluzia este evidenta: s-a ajuns aici ca urmare a deciziei dvs de a repara in regie proprie. Banca, in calitate de proprietar al camionului, a fost de acord pentru ca a avut garantia ca reparatia se va face si, oricum, nu presupunea vreo cheltuiala suplimentara. De asemenea, compania de asigurari a fost de acord pentru ca exista aceasta optiune in conditiile contractuale si, in orice caz, avea de plata aceeasi despagubire.
Pe scurt, indiferent pe cine veti da in judecata (banca sau compania de asigurari), nu veti avea castig de cauza.
Va multumesc dar sa stiti ca nu ati inteles deloc mesajul meu ... Compania de asigurari a acceptat acel deviz de 16.000 lei dar ei scad din acel deviz franciza de 10% ... care reprezinta 9500 lei si mai scad TVA- ul pe piese si manopera ... ceea ce nu este corect ... Eu am cumparat piesele si am platit TVA ... nu le-am furat ... de ce sa nu deconteze si TVA-ul ??? Ei spui ca nu s-a facut inspector de risc ... dar nu e vina mea ca ei nu gasesc pozele .... nu eu ca utilizator sunt responsabil ca Banca sau firma de Asigurari sa faca sau sa pastreze pozele pt inspectia de risc ... nu sunt deacord sa imi reduca devizul cu acea suma ... oricum merg In instanta ... INTREBAREA mea este impotriva cui ma indrept a companiei de Asigurari sau Firmei de Leasing ?
Din primul dvs mesaj reiese faptul ca firma de asigurari a fost de acord cu reparatia in regie proprie, nu cu valoare devizului.
Va rog sa aveti in vedere ca societatile de asigurari sunt, la baza, societati comerciale, care au drept scop obtinerea de profit. Prin urmare, au tot interesul si dreptul sa colaboreze cu anumite unitati de service, sa obtine anumite tarife preferentiale si sa practice aceste tarife si in cazul reparatiilor in regie proprie. Compania de asigurari a evaluat dauna dvs la o anumita suma, conform cu tarifele de mai sus. Dvs va puteti repara masina la orice service doriti, dar veti primi strict suma rezultata din evaluare.
Legat de fransiza de 10% pt absenta inspectiei de risc, aceasta varianta este exclusa din start. Daca este absoluta nevoie de aceasta, se va face inainte de incheierea asigurarii. In caz contrar, polita nu se incheie. De regula, o masina noua nu are nevoie de inspectie de risc.
Recomandarea mea este sa cititi conditiile contractuale ale politei de asigurare. In mod cert veti regasi acolo modul de calcul al despagubirilor in caz de reparatie in regie proprie.
Din nou nu ati inteles mesajul meu, si vad ca ocoliti raspunsul... ei sunt obligati sa imi plateasca cu TVA ce ce nu vor, ei erau obligati sa faca inspectia de risc ( masina este un second hand cu 5 ani vechime ) au intocmit polita de asigurare cand s-a incheiat contractul de leasing, masina urmand sa ajunga din Germania dupa 2 saptamani. Firma de leasing sau firma de Asigurari era obligata sa faca inspectia de risc... nu este datoria mea ca utilizator sa merg sa trag pe careva de maneca sa spun hai sa faci poze la masina ... era datoria lor ... acuma in urma accidentului ei vin si spun ... noi nu gasim pozele de la inspectia de risc fapt care trebuie sa scadem din deviz 10% ... nu e corect dar asta de va demonstra In instanta ... INTREBAREA mea este urmatoarea... pe cine trebuie sa dau in judecata sa primesc banii de pe deviz ( mai mult sau mai putin de 16.000 ) ... Pe firma de Leasing sau pe compania de Asigurari ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca anam79 anam79 Buna ziua , Masina proprietate personala , parcata regulamentar in fata imobilului in care locuiesc a fost implicata intr-un accident rutier.Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am probleme cu casco la astra david_david12000 david_david12000 buna ziua am facut o polita casco la astra si am gasit masina facuta praf in parcare zgariata toata am fost la politie am loat dovada si am deschis un dosar ... (vezi toată discuția)