imi poate spune cineva in cat timp maxim se poate depune plangere de la fapta in sine? eu am fost lovit si talharit de telefon+bani sambata noapte la discoteca. cunosc faptasul. cat timp poate maxim sa treaca de la fapta in sine? va multumesc anticipat.
:offtopic:In final aspectul a fost lămurit, userul şi-a clarificat nelămurirea.Precizarea cu termenul de 2 luni era o rectificare a termenului menţionat de colega care a scris că termenul este de 20 de zile este cel menţionat de lege pentru depunerea plângerii prealabile.Dacă aţi fi citit mai jos aţi fi observat că eu însămi am făcut precizarea că în cazul tâlhăriei este incidentă plângerea penală ( art. 222 C. penal) , şi nu plângerea prealabilă.
Ar fi de preferat ca în sprijinul userilor să veniţi cu lămuriri şi cunoştinţe suplimentare faţă de ceea ce s-a spus deja, şi nu să dojeniţi consultanţii care îşi dedică timpul pe forum, în sprijinul celor care au nevoie de sfaturi.Părerea mea.
Me too :offtopic:
Stimate coleg, inteleg foarte bine cum functioneaza un forum. De aceea, desi citesc subiectele zilnic, inteleg sa imi exprim parerea doar atunci cand lucrurile nu au fost lamurite si atunci cand ma pricep. Daca urmariti subiectele la care am raspuns puteti sa va dati seama de acest lucru. Mi se pare insa ca dauneaza forumului, siteului si celor care cer consultanta sa oferit raspunsuri expeditive intr-o propozitie care mai sunt si fundamental gresite.
Sunt de acord ca nu dvs. ati gresit in raspuns si am observat ca ati facut precizarea referitoare la talharie, dar ca si primul consultant care a dat un raspuns fara un fundament juridic am mai vazut consultanti pe acest forum.
Supararea mea e nu ca exista acestia, ci ca nimeni nu ii modereaza in afara de colegii care ajung sa ii corecteze.
In orice trebuie sa existe bun simt. Prin excelenta prezentul forum nu e unul de dat cu parerea, ci e unul in care persoane care sunt juristi de profesie si se pricep la subiectele puse in discutie, ofera comunitatii, cu titlu gratuit, raspunsuri corecte. Prin urmare, un mic reality check trebuie sa existe cand ne lansam in raspunsuri.
Si inca ceva: raspunsurile pe modelul criticat sunt date scurt si intr-o propozitie doar pentru a avea un punctaj cat mai mare, adica pe sistemul: avem activitate, nu conteaza calitatea ei.